1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Özür diliyoruz kampanyasına tepki

Ermeni soykırımı iddialarına yönelik bazı aydınların başlattıkları 'Ermenilerden Özür Diliyoruz' kampanyasına Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Mali Sekreteri Mehmet Ali Karataş tepki gösterdi.


Sendika binasında basın açıklaması yapan, Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Mali Sekreteri Mehmet Ali Karataş, Türk milletinin tarihini sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla kirletmeye çalışan sözde aydınların ihanet peşinde olduğunu ifade etti. Sözde aydınların tarihi gerçeklerden haberdar olmadıklarını, tecrit tarihi olan 1915 yılına kadar öldürülen Müslüman insanların sayısının 22 bini bulduğunu belirten Karataş, "Ermenilerden fazla Türkler daha çok sıkıntı çekti. Bu aydınlar, Erzurum,Van, Bitlis, Ağrı'da
bulunan toplu mezarlar ve Asala terör örgütü tarafından katledilen büyük elçilerimiz için de 'Özür dileme' kampanyası açacaklar mı? Adıyaman'da sayıları 15 bini bulan muhacir bulunuyor. Bu insan Ermeni katliamından dolayı Adıyaman'a göç etmek zorunda kalmıştır. Bunlar adına da özür dilenecek mi? Ne yazık ki sözde aydınlar sanki atalarımızın bilerek ve isteyerek işledikleri suç varmış gibi, bunu bütün dünyaya gösterme gayreti içine düşmüşlerdir. Sözde aydınların hedefi, Türk milletini suçlu duruma düşürmeye çalışmaktır. İhanet içinde olan Ermeni uşakları unutmasınlar ki, Türk tarihinin verilmeyecek hesabı yoktur. Kendilerini aydın olarak ifade eden bir takım insanların başlattıkları bu kampanya alçakça bir hakarettir. Sözde aydınların bu çabaları Türkiye'ye zarar vermez. Tam aksine içimizde ihanet içinde olanların ortaya çıkmasına yardımcı olur. Türk milleti bu kampanyaya ilgi göstermeyecek ve bu kampanyayı açan sözde aydınları da ihanetle suçlayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 19:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?