2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Para alamadan evlerine döndüler

Adıyaman’da, 3 ayda bir alınan 65 yaş üstü yaşlılık maaşını almaya gelen yaşlılar ve özürlüler, yeni uygulamadan haberdar olmadıkları için paralarını alamadan evlerine dönmek zorunda kaldılar.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yaşlılık maaşı ve özürlü maaşı alan kişilerin kuyruk çilesi çekmemesi için başlatılan rakam grubu uygulaması hayata geçti. Doğum yılının son rakamına göre belirli tarihlerde yaşlılık ve özürlü maaşı verileceğine dair düzenleme hayata geçince, düzenlemeden haberdar olmayan yaşlılar ve özürlüler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte PTT şubesi önünde kuyruklar oluşturdu. PTT görevlileri, tarihe göre ödeme yapılacağını söylemesi üzerine hüsrana uğrayan yaşlılar ve özürlüler para almadan evlerine dönmek zorunda kaldı. Yaşlı vatandaşlar kimlikleriyle birlikte camda asılı olan kağıdı inceleyerek hangi tarihte ödeme yapılacağı hakkında bilgi edindi.

Yeni uygulamaya göre, doğum yılı son rakamına göre dağıtımı yapılacak olan yaşlılık ve özürlü maaşını Eylül ayının 5'i ile 9'u arasında yapılacak. Doğum yılı son rakam grubu 0 ile 5 olan ayın 5'i, 1 ile 6 olan ayın 6'sı, 2, 3, 7 ve 8 olan ayın 8'i, 4 ile 9 olan ise, ayın 9'unda maaşlarını alabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?