2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Para dolu torbayı işte böyle çaldı

Adıyaman Defterdarlığı veznedarının bir bankanın veznesine yatırmak için getirdiği para dolu torba, hırsızlar tarafından işte böyle çalındı.

Bir bankanın Adıyaman şubesinde meydana gelen ve akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı, güvenlik kameralarına yansıdı. Defterdarlığın veznedarı olan Gaffari S. ve diğer veznedarlar banka şubesine geldi. Veznedarlardan iki tanesi günlük tahsilatın bulunduğu para dolu torbaları veznelere teslim etti. Gaffari S. isimli veznedar da günlük tahsilat olan 103 bin 500 bin YTL'nin bulunduğu torbayı gişenin üzerine bıraktı. Bu sırada Mehmet E. (17) isimli şahıs ile kimlikleri belirlenemeyen üç arkadaşı, gişede bulunan torbayı almak için harekete geçti. Diğer arkadaşları veznedarların önünü kapatmak için yerlerini alırken, Mehmet E. gişedeki torbayı bir anda alıp elini kolunu sallayarak bankadan çıktı. Veznedar Gaffari S. ise paranın yerinde olmadığını görünce şok oldu.

Para dolu torbayı alan şahsın yaya olarak kaçmasının ardından polis ekiplerine bilgi verildi. Polis ekipleri kendi bölgelerinde şahsın eşkali doğrultusunda çalışma başlattı. Bankadan para dolu torbayı alan şahıs, Sıratut Mahallesi İzollu Baba Caddesi üzerinde bulunan iş yerine girerek saklanmak istedi. Polis ekiplerinin titiz çalışması neticesinde iş yerinde bulunan şahıs, parayla birlikte 5 dakika gibi kısa bir sürede yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şahsın yanı sıra isimleri ve kimlikleri tespit edilemeyen diğer şahısların yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan, şahısların bankadaki hırsızlık olayını gerçekleştirmeden önce PTT ve özel bir bankaya daha girdikleri fakat uygun ortam bulamadıkları için hırsızlık yapamadıkları tespit edildi.

Adli makamlara çıkarılan Mehmet E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 15:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan arslan IP: 87.169.64.xxx Tarih : 1.08.2008 20:56:28

Polislere cok tesekkür cok hizli yakalama olayi.