1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Parmak izleri kayıt altında

Polis Teşkilatı, ehliyet ve pasaport alacak vatandaşların parmak izlerini dijital kayıt altına alarak suç ve suçluyla mücadeleye yeni bir boyut getirdi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni uygulama ile ehliyet ve pasaport alanlara parmak izi uygulaması başlatıldı. Livescan adlı dijital parmak izi kopyalayan sistem sayesinde mürekkep kullanılmıyor. Emniyet Genel müdürlüğü tarafından gönderilen dijital parmak izi kopyalayan sistem ile ehliyet ve pasaport alacak vatandaşların parmak izleri kısa sürede alınıyor.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, alınan parmak izleri sayesinde suç ve suçluyla mücadelenin daha kolay olacağını ve suçluya ulaşmada kolaylık sağlanacağını ifade ederek, evrakta sahtecilik veya başka olaylara karışan kişilerin parmak izlerinden suçun aydınlatılmasına yardımcı olacağını belirtti.

Vatandaşlar ise yapılan uygulamadan memnun olduklarını belirterek, parmak izleri alınan kişiler arasında suça karışmış ya da bundan karışacak kişilerin tespitinin kolay olacağını ve emniyetin böyle bir bilgi bankasının oluşturmasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?