1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Paskalya bayramı kutlandı

Hıristiyanların kutsal bayramı olarak bilinen Paskalya, Adıyaman'da bulunan Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi'nde bir ayinle kutlandı.

Adıyaman merkez ve ilçeleri başta olmak üzere yurdun birçok yerinden gelen Süryani cemaati mensupları, Metropolit Melki Ürek tarafından yapılan ayine katıldı. Hz. İsa'nın diriliş günü olarak kabul edilen Paskalya nedeniyle yapılan ayin üç saat sürdü. Ayin sonrasında Süryani Kadim cemaatine mensup hıristiyan vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.

Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı kutlayan Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İslam alemine de barış ve sevgi mesajları yolladı. Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi'ne 150 ailenin kayıtlı bulunduğunu dile getiren Ürek, Adıyaman'ın metropolitlik olarak bir merkez olduğunu söyledi. Paskalya bayramı nedeniyle temennilerini açıklayan Ürek, şöyle konuştu: "Biz geleneksel olarak İsa'nın ölüler arasından dirilişinin bayramını ve yıldönümünü kutluyoruz. Bayram
nedeniyle kilisemizde ayin yaptık. Ayine çevre illerden de katılım oldu. Bu bayramın bütün insanlığa esenlik, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum."

Müftülük tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldığını hatırlatan Metropolit Melki Ürek, şunları söyledi: "Kutlu Doğum Haftası'nda özel etkinlikler var. Bu etkinliklere bende katıldım. Bu hafta İslamiyet açısından önemli bir hafta. Bizde bu etkinliklere katılarak bütün insanlar arasında bir yakınlık olabileceğini gösterdik."

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ GÜN

Paskalya'nın kendileri için önemli bir bayram olduğunu belirten Süryani Kadim Cemaati mensuplarından Andreas Gürkan ise," Paskalya bayramı bizim için İsa'nın ölüler arasında dirilmesi anlamını taşır. Biz İsa'nın paskalya bayramından üç gün önce kutsal Cuma günü öldüğünü ve 3 gün sonrasında dirildiğini kabul ediyoruz" diye konuştu.
Bayram kutlamalarına katılanlara renkli yumurta, pasta ve tatlı ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?