6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Patlamamış havan mermisi bulundu

PATLAMAMIŞ HAVAN MERMİSİ BULUNDU

Adıyaman'da bir evin bahçesinde, torba içersinde patlamamış havan mermisi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Örenli Mahallesi 3303 Sokakta Celal K'ya ait evin bahçesinde havan mermisi olduğu yönünde polise ihbar yapıldı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri harekete geçerek, ihbar edilen yere gitti. Polis ekipleri belirtilen adreste patlamamış havan mermisiyle karşılaştı. Başta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uzman ekipleri olmak üzere diğer polis ekipleri belirtilen adrese gelerek güvenliği sağladı.

Evin arka bahçesinde beyaz bir torba içersindeki havan mermisiyle ilgili olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları tarafından çalışma başlatıldı. 60 milimetre olduğu öğrenilen havan mermisinin üzerindeki yazıların kısmen silindiği ve eski tarihli olduğu bildirildi.

Torbanın ağzını açık şekilde bulan polis ekipleri havan mermisinin dışarıdan birileri tarafından bırakılma ihtimalini değerlendiriyor. Ev sahibinin çocukları akşam saatlerine kadar bahçede böyle bir torbanın olmadığını ve daha sonra bırakılmış olabileceği yönünde polise bilgi verdiler.

Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları inceleme sonrasında havan mermisini detaylı inceleme için Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Ev sahibi Celal K.'nin ifadesine başvuran polis ekipleri, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 11:52:00
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 23:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?