3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Perre Antik Kentin'de kazılar durdu

Kommagene medeniyetinin 5 büyük kentinin ayakta kalan tek yerleşim yeri olan Perre Antik Kent’te 2001 yılının yaz aylarında başlatılan kazı çalışmalarına maddi yetersizlikten dolayı ara verildi. 400 dekar alan üzerine kurulu olan Perre Antik Kent’te bugünü kadar yerel imkanlarla sadece 45 dönümlük alanda çalışma yapılarak birçok kaya mezarı ve tarihi eser ortaya çıkartıldı.

Perre Antik Kent’te yapılan kazılarda sorumlu olan Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, "En kısa zamanda yeni kazı çalışmalarına başlamak istiyoruz; fakat eski giderlerin ödenmesini bekliyoruz. Bunun yanında Avrupa Birliği’ne sunduğumuz projenin kabul görmesi halinde Perre’de yapılması gereken asıl proje hayata geçirilmiş olacak. Perre Antik Kent’in gün yüzüne çıkması için elimizden gelen tüm çalışmayı ortaya koyduk. Bu ay içersinde AB’ye sunmuş olduğumuz projeye cevap verilecek" dedi.

iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 14:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devran dalbaş IP: 85.99.176.xxx Tarih : 4.03.2005 20:47:15
meraba haberleriniz güzel fakat sitede konuların içerikleri hakkında eksiklikler var. ben busene kazılarda bulundum ve buradaki kaya mezarlarını tez olarak konu aldım adıyaman ili kendisini sadece nemrut dağı acık hava tapınağını ve buraaki heykelleri tanıtmaya ayırıyor perreyide biraz göz önüne çıkartmalı benim biristeğim olacaktı ayrıca kommagene krallığı ve perre antik şehri hakkında tarihi coğrafya bilgilerine ihtiyacım var