1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Perre'ye uluslararası tanıtım

Kommagene Uygarlığı'nın beş büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti'nin, ilk kez uluslararası alanda yayınlanan bir kitaba konu olduğu belirtildi.

Almanya'da yılda bir kez yayınlanarak dünyadaki tüm müze ve üniversitelere gönderilen Asia Minor Studien (Küçük Asya Araştırması) adlı kitaba Kommagene Uygarlığı'nın en önemli yerleşim birimlerinden olan Perre Antik Kenti konu edildi. Almanya Münster Westfalischen Wilhelms Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Engelbert Winter tarafından kaleme alınan Asia Minor Studien adlı kitabın 2008 yılı sayısında, Perre Antik Kenti'nin yanında Dolik de yer aldı. Kitapta; Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan ile birlikte hazırlanan Perre Antik Kenti'nin coğrafik, tarihsel ve topoğrafik yapısını yansıtan makalenin yanı sıra kazılarda çıkan eserlerin fotoğrafları da yayınlandı.

Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, kitapta Perre Antik Kenti hakkında toplam 5 makalenin yer aldığını belirterek, "Perre Antik Kenti'nin yapısının yanı sıra Jüpiter Dolichenos kabartması, Grylos lahdi ve aile steli ile sikkeler üzerine yazılar yazıldı. Bu kitap arkeoloji kuruluşlarına, müzelere ve üniversitelere gönderiliyor. Perre dana önce defalarca ulusal boyutta kaleme alınmıştı fakat ilk kez uluslararası bir kitaba konu oldu" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?