6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Personelin parası ne yapılıyor?

SAADET PARTİSİ'NDEN İŞÇİLERE DESTEK

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanlığı, Adıyaman Belediyesi bünyesinde çalışan ve ücretlerini tahsis edemeyen işçilere destek verdi.

Konuyla ilgili parti binasında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Aklayış, şöyle konuştu; "Adıyaman Belediyesi kendi bünyesinde çalışan memur ve işçilerin maaşlarını 15 Nisan 2010 tarihinde ödemesi gerekirken ödeme yapılmamıştır. Devlet memuru olan, devlet işçisi olan bu insanların ücretleri niçin ödenmiyor? Ayın 15'inde ülkemizdeki tüm öğretmenler, tüm polisler, tüm hakim ve savcılar, tüm hemşireler ve kamuda çalışan herkes ücretlerini almıştır. Hatta bazı devlet memurları geceden hesaplarına yatırılan aylıklarını almışlardır. Ancak aradan 5 gün geçmesine rağmen Belediyede çalışan işçi ve memurlar maaşlarını alamamışlardır. Saadet Partisi olarak soruyoruz; Belediye personelinin ücretleri neden bu gün kadar ödenmemiştir? Bu insanlar devlet memuru değil mi? Devletin kanunları Adıyaman'da geçerli değil mi? Personelin parası ne yapılıyor? İcralık olan memurun ve işçinin bile maaşının sadece dörtte biri haciz yapılarak el konulabilirken, Adıyaman Belediye Başkanlığı hangi gerekçe ile alın

teri olan bu insanların maaşlarını ödememektedir? Asıl önemlisi bu paraya ne olmaktadır? Belediye personelinin tek geçim kaynağı aldıkları maaşlarıdır. Kira ödemekte, evlerinin ihtiyaçlarını, çocuklarının sütünü bu ücretleri ile temin etmektedirler. Belediye Başkanlığı nasıl olur da 5 gündür bu insanları geçim kaynaklarını ödemez."

Başkan Aklayış, açıklamasını şöyle tamamladı; "Buradan memur ve işçi sendikalarına da sesleniyorum: Belediye personelinin içerisinde bulunduğu içler acısı durumu takip etmek, kamuoyuna duyurmak temelde sizlerin çalışma sahasıdır. Alın terinin hakkını verdirmek için lütfen bu konuya duyarlılık gösteriniz. Her ay nasıl bir devlet memuru maaşını alıyorsa Belediye personeli de maaşını alabilsin. Saadet Partisi olarak buradan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a da sesleniyoruz: Biz bu basın açıklamasını yaptığımız sırada hala maaşların ödenmediği bilgisine sahiptik. İnşallah bu basın açıklamamız sayesinde hak yerini bulur ve belediye personeli emeğinin karşılığını alır. Şunu bilmenizi isteriz ki, Saadet Partisi olarak bu konunun takipçisi olacağız. Maaşlar ödenene kadar bu konu gündemimizde olacak. Bu nedenle tek geçim kaynakları maaşları olan personelin maaşlarını hemen ödeyiniz. 5 gündür maaşları niçin ödemediğinizi, personelin maaşlarının ne olduğunu kamuoyuna açıklayınız. Bir daha da böyle bir gecikmeye imkan vermeyiniz. Saadet Partisi olarak kamuoyunun taleplerini millet adına takip ediyoruz, etmeye devam edeceğiz."

SAADET PARTİSİ'NDEN İŞÇİLERE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 16:14:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 00:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?