7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Petrol-İş Sendikası'ndan destek

PETROL-İŞ SENDİKASI'NDAN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Günlerdir eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerine, Petrol-İş sendikası da destek vererek, eylemlere katıldı.

Adıyaman TEKEL İşletme Müdürlüğü'nde çalışan işçilerin AK Parti İl Başkanlığı önündeki eylerine Petrol-İş Sendikası yönetimi ve üyeleri de destek verdi. AK Parti önüne gelen Petrol-İş Sendikası üyeleri, eylem yapan işçilere yalnız olmadıklarını ve eylemlerini destekledikleri mesajını verdi.

Petrol-İş Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu tarafından yapılan basın açıklamasında, iktidara işçilerin sözüne kulak verme çağrısında bulundu. TEKEL İşçilerinin haklı bir direniş sergilediğini kaydeden Eroğlu, "Bir kölelik düzeni olan 4-Cyi kabul etmeyen TEKEL işçilerinin günler önce başlattığı eylemlerini destekliyor, tüm işçi ve emekçiler olarak bu onurlu direnişi bir kez daha selamlıyoruz. Kar kış demeden, hastalık yoksulluk demeden Ankara sokaklarını mesken tutan işçisi 24 günden beri eylem yapıyor

ve direniyor. Polis copuyla, biber gazıyla, tazyikli suyla Ankara ayazında havuzlara sürüldüler. Ankara sokaklarına hapsedildiler" dedi.

Eroğlu, "Hükümet 4-C'den vazgeçmeyeceğini, şartlarda kısmi iyileştirme yapacağını açıkladı. TEKEL işçisi, bağış, sadaka istemiyor. İşçisi özlük haklarıyla yani, TEKEL'de çalıştığı koşullarda bir başak kamu kuruluşuna geçmeyi talep ediyor. Tekel işçisi haklıdır. Bir kölelik düzeni olan 4-C insan onuruna aykırı olduğu için haklıdır, yasalar ve kurallar gereği haklıdır. Savunmasız, örgütsüz bırakıldığı için haklıdır" şeklinde konuştu.

PETROL-İŞ SENDİKASI'NDAN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 12:47:02
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?