1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Petrol-İş'ten yürüyüşlü eylem

Petrol-İş Sendikası üyeleri, toplu iş sözleşmelerinin gecikmesine yaptıkları basın açıklaması ve toplu yürüyüş ile tepki gösterdi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü önünde mesai saatinin başlaması ile birlikte toplanan sendika üyeleri, işe geç başlama eylemi yaptılar. Sendika adına toplu sözleşmelerin gecikmesine yaptığı basın açıklaması ile tepki gösteren Petrol- İş Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu, 250 bin işçiyi ilgilendiren 2009-2010 kamu toplu iş sözleşmelerinde görüşmelere başlanmasının üzerinden 5 ay geçtiğini ve buna rağmen çözüme ilişkin hiçbir önerinin sunulmadığını söyledi.

Toplu sözleşmelerin imzalanmasından kaçınıldığını dile getiren Eroğlu, artık petrol işçilerinin sabrının kalmadığını kaydetti. Eroğlu, "Her geçen gün ekonomik kriz biraz daha hissedilmektedir. Krizden en fazla etkilenenler işçi, emekçi ve yoksullardır. Sözleşme imzalanana kadar tepkimizi göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Davullar ve zurnalar eşliğinde halaylar çeken sendika üyeleri daha sonra TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü binasına kadar alkışlarla birlikte sloganlar atarak yürüdüler. Bina önünde sendika üyelerine seslenen Eroğlu'nun açıklamasının ardından sendika üyeleri dağılarak, 1 saat gecikmeli iş başı yaptılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?