1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Pide farklı somon farklı ağırlıkta olacak

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında 200 gram pide ekmeği 40 YKr, 300 gram somun ekmeği 60 YKr olacak şekilde ayarlandı.

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında pide ve soman ekmeğinin gramının yükseltilerek 60 YKr'ye satılmasına vatandaşın tepki göstermesi üzerine, yetkililer harekete geçti. Vali Ramazan Sodan başkanlığında toplanan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman ve Tarım İl Müdürü Erdal Özer, ekmek fiyatları konusunu tartıştı. Yapılan toplantı sonunda tebliğ kapsamında üretilen somunların 300 gram olarak 60 YKR'ye satılmasına, pidelerin ise 200 gram olarak 400 YKr'ye satılmasına karar verildi.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Vali Ramazan Sodan, ekmek fiyatının belirleyicisinin esnaf odaları birliği olduğunu belirterek, "Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinde, ekmeklerin en az 300 gram ağırlığında olması ve 50'şer gram arttırılarak piyasaya sunulması tebliğ edilmiştir. Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 300 gram ekmeği 60 YKR olarak belirledi. Bu da kamuoyunda ekmeğin fiyatı gramı artmadan attı gibi yanlış algılanmıştır. Yaptığımız toplantı sonunda 200 gram pide ekmeğinin 40 YKr'den, 300 gram somunun 60 YKr'den satılmasına karar verildi. Somunun gramajı arttı, pidenin gramajı sabit kaldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 22:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?