1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

PKK'lılardan hain saldırı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Küçükören köyünde çıkan çatışmada bir köy korucusunun şehit olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Gölbaşı ilçesine bağlı Küçükören köyünde korucuların bulunduğu bölgeye saldırı düzenleyen terör örgütü mensupları, Mustafa Tekin isimli köy korucusunu şehit etti.

Silahlı saldırının ardından bölgeden kaçtıkları belirtilen teröristlerin yakalanması için jandarma ekiplerinin geniş çaplı arama tarama çalışması başlattığı belirtiliyor.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi NATO boru hattı ve tren istasyon durağını bekleyen köy korucularına terör örgütü tarafından hain saldırı düzenlendi, 1 köy korucusu şehit oldu.

Gölbaşı ilçesi Söğütlü Durağı'nda bulunan köy korucularının kaldığı barakaya terör örgütü tarafından ağır makineli silahlarla saldırı düzenlendi. NATO boru hattı ve tren istasyon durağını bekleyen köy korucularının kaldığı baraka teröristler tarafından çapraz ateşe alındı. Gece geç saatte meydana gelen saldırıda barakada bulunan iki köy korucusu teröristlere karşılık verdi. Uzun süren çatışma sonrasında Küçükören köyü korucularından Mustafa Tekin (53) teröristlerin açtığı ateş sonrası şehit oldu.

Üç kişi oldukları tahmin edilen teröristlerin barakayı çapraz ateşe aldıkları belirtiliyor. Çıkan çatışmada bir teröristin yaralandığı tahmin ediliyor.
Olaydan hemen sonra gecenin karanlığından faydalanarak kaçan terör örgütü mensuplarını bulmak için Jandarma ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı. İz süren Jandarma ekipleri bölgeyi çembere aldı.

Olay yerinde yaşanan askeri hareketlilik ve köy korucusunun şehit edildiği barakanın içerisinde bulunan çok sayıda mermi izi, çatışmanın ne kadar şiddetli olduğunu gözler önüne sererken, olayın bir görgü tanığı, silah sesini duyduğunu ve seri bir şekilde silahların sıkıldığını söyledi.
Şehit Mustafa Tekin'in cenazesi Gölbaşı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit için gün içerisinde askeri tören düzenlenecek. 

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen köy korusunun evine ateş düştü.
Gölbaşı ilçesinde bulunan NATO-İB5 boru hattı ve tren istasyon durağını bekleyen köy korucularının kaldığı barakaya terör örgütü tarafından ağır makineli silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen Mustafa Tekin'in (53) evinde gözyaşları sel oldu. Altı çocuk babası olan Mustafa Tekin'in Küçükören köyündeki eşi Emine Tekin ve çocukları göz yaşlarına boğuldu.
Hastane morgunda bulunan şehit cenazenin gelmesini bekleyen şehit yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Yetkililer, Gölbaşı ilçesinde askeri tören düzenlenmesinin ardından, şehidin köyünde toprağa verileceğini belirtti. 


 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 14:22:54
Güncelleme :13 Temmuz 2009 Pazartesi 14:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?