7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

'Plaket' kavgası!

ADIYAMANSPOR KONGERİSNDE İKTİDAR İLE MUHALEFET ARASINDA 'PLAKET' TARTIŞMASI

TFF 2. Lig 4. Klasman Grubunda mücadele eden Adıyamanspor'un olağan genel kuruluna, iktidar ve ana muhalefet partisinin 'plaket' tartışmaları damgasını vurdu.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen Adıyamanspor Olağan Genel Kurulu'na Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy, iktidar ve muhalefet partisine mensup kişilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve spor severler kongreye katıldı. Gelir gider raporunun okunmasının ardından Adıyamanspor'a destek veren kişilere plaket takdim edildi. Plaket takdim töreninde Vali Ramazan Sodan başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu başkanları ve işadamlarına plaket verildi.

AK Parti Adıyaman milletvekillerinin tamamı plakete layık görüldü. Kongreye tek liste halinde giren Növfel Bozdoğan, yeniden başkan seçilmesinin ardından kürsüye çıkarak teşekkür konuşmaıs yaptı. Bozdoğan, kendisinin zor bir görev üstlendiğini belirterek, Adıyamanspor'un Türkiye genelinde kariyeri olan bir takım olduğuna dikkat çekti. Bozdoğan, "Bizi dört milletvekiline plaket verildi, beşinci millet vekiline niye verilmedi diye serzenişte bulunuyorlar. Ben bu milletvekillerime plaket verdimse her platformda Adıyamanspor'un yanında oldular" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan CHP İl Başkanı Av.Ali Murat Bilgiç ise, plaketler konusunda kulüp yönetimini eleştirdi.Av. Ali Murat Bilgiç, "Eğer bu memlekete kırk tane plaket alan Adıyamanlı varsa şuan Adıyamansporun ya Bank Asya yada Birinci Lig'de olması gerekiyordu. Adıyaman da zaten plaket enflasyonu var. Benim milletvekilim burada değil, benim milletvekilim plaket hakketmedi. Ama iktidar partisine mensup bazı milletvekilleri de hak etmedi. Hak eden milletvekiline değil de hak etmeyen milletvekilline verdiğiniz zaman haksızlık ediyorsunuzdur. Herkese verdiğiniz zaman hak edene haksızlık ediyorsunuz. Plaket bir memleket de iki, üç kişiye verilir. Kırk kişiye verilmez. İktidar tarafının tümüne haydi ver, öbür tarafı boş ver" dedi.

CHP İl Başkanı Av. Ali Murat bilgiç'in iktidar partisine yüklenmesinin ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin söz alarak cevap verdi. Zeynal Özbilgin, iktidar partisine mensup kişilerin plaket almasının birilerini rahatsız etmesine anlam veremediğini belirterek, "Adıyamanspor'a destek olmuş ve sokaktan geçen kişiler bile bence plaketi hak etmiştir. Kulübün elinden gelse herkese plaket verir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Növfel Bozdoğan'ın gönüllü hizmet ettiğini belirterek, yapılan eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ve dışarıdan gelen özeleştirilerin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Şevket Gürsoy da, tenkitleri olumlu gördüğünü, yapıcı eleştiri yapıldığını belirterek, bardağın dolu tarafını da görmek gerektiğini ifade etti.

Vali Ramazan Sodan ise, sporun desteklenmesi gerektiğini belirterek sadece Adıyamanspor'a değil tüm sportif faaliyetlere destek verdiklerini kaydetti.

ADIYAMANSPOR KONGERİSNDE İKTİDAR İLE MUHALEFET ARASINDA 'PLAKET' TARTIŞMASI
ADIYAMANSPOR KONGERİSNDE İKTİDAR İLE MUHALEFET ARASINDA 'PLAKET' TARTIŞMASI
ADIYAMANSPOR KONGERİSNDE İKTİDAR İLE MUHALEFET ARASINDA 'PLAKET' TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 18:56:02
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 19:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?