1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Polis amcalardan eğitime destek

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nün işadamlarının katkılarıyla yenilediği okul, törenle hizmete açıldı.

Emniyet görevlileri, 'Bir Okul da Sen Boyat' kampanyası kapsamında ağustos ayında Dandırmaz İlköğretim Okulu'nda çalışmalara başladı.

İşadamlarının desteği ile binanın çatısı yeniden yapıldı, kapı ve pencereleri değişti, tabanlar granit seramik yapıldı, elektrik ve su tesisatları yenilendi, sıra ve masalar yenilendi, çocukların önlük ve çantaları yenilenerek okulun çevre düzenlemesi yeniden yapıldı. Okulun modern bir görünüme kavuşması ve yenilenmesi nedeniyle köylülerin isteği doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dandırmaz İlköğretim Okulu'nun ismi, Dandırmaz Polis Amca İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

Okulun açılışına; Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Alagöz, okulun yapımına katkı sağlayan işadamları, kurum müdürleri ve köylü vatandaşların yanı sıra öğrenciler katıldı. Açılış töreninde özel harekat timleri ve askerlerin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı.

Törende konuşan Vali Ramazan Sodan, 'Bir Okul da Sen Boyat' kampanyası kapsamında kurumların, özellikle kırsal bölgelerdeki okulların boyanması için çalışma yürütüldüğünü fakat Emniyet Müdürlüğü'nün bu çalışmanın kapsamını genişleterek okulu yeniden inşa ettiğini vurguladı. Eğitimin önemine dikkat çeken Sodan, "Her şeyin başı eğitimdir. Aydınlık geleceğe sahip olmak için eğitime önem vermeliyiz. Biz eğitime verilen önemi ibadet olarak görüyoruz" dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise polisin halkın huzur ve güvenliği için var olduğunu söyleyerek, "Bizim varlığımız milletimizin varlığı içindir. Varlığımız milletimizin varlığına feda olsun. Nitekim feda olmaktadır. Aktütün Karakolu'nda şehit olanlar, Diyarbakır Polis Meslek Yüksek Okulu polisi ve çalışanları bizim insanımızdır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Alagöz, İstanbul, Ankara ve diğer merkez okullarında bulunan imkanların köy okullarında da olması için çalıştıklarını ifade ederek muasır medeniyetleri bu okullardan yakalamak istediklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından okulun yapımına katkı sağlayan işadamları Ahmet Öztürk, Kemal Aslan ve Mehmet Ünlü'ye teşekkür belgesi verildi. Daha sonra kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı. Yetkililer sınıfları gezerek okulun eski hali ile yeni halini anlatan slayt gösterisini izledi.

Okul açılışı kapsamında 82. Yıl Devlet Hastanesi tarafından öğrenciler sağlık kontrolünden geçirildi. İşadamları tarafından başarılı olan iki öğrenciye bisiklet, 23 aileye de gıda yardımında bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 20:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?