2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Polis günü kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı’nın 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, milenyum çağında suçluların teknolojiyi kullandıklarını belirterek, polisin suçlularla mücadelesinin zorlaştığına dikkat çekti.

Etkinlikler kapsamında Valilik önünde kutlama programı düzenlendi. Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan programa çok sayıda davetli katıldı.

Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kurum müdürleri, hakimler, savcılar, polis teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı. Törende Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 163. yılı etkinlikleri çerçevesinde atletizm, şiir ve tiyatro dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

Vali Halil Işık, polis teşkilatının vatanın bütünlüğü ve milletin bölünmezliği için mücadele ettiğini belirterek, "Cumhuriyet rejimini, Atatürk ilke ve inkılaplarını, içeriden olabilecek her türlü tehlikelere karşı koymayı, vatandaşın can, mal ve namus güvenliğini sağlamayı, emniyet ve huzur ortamının teminini en etkin bir biçimde yerine getirmenin çabası içindedir" dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da milenyum çağında, bilim, bilişim, ulaşım ve teknolojin aldığı mesafeye paralel olarak bu imkanları kullanan suçlularla mücadelenin, eskisine oranla çok daha zorlaştığını kaydederek, "Bu durum karşısında polisin daha donanımlı ve maharetli olması gerekir. Diğer taraftan insan haklarının sürekli gelişmesi, bireyin öne çıkması ve suçların aydınlatılmasında tüm bu hususların gözetilmesiyle birlikte polis teşkilatı zor bir görevin içerisindedir ve bu görevin üstesinden gelmektedir. Gün geçtikçe de başarılarını arttırmaktadır. Bir taraftan halkın memnuniyeti, çalışanların önemi ve değeri dikkate alındığında, çağın gerektirdiği kalite anlayışı ve halkla ilişkiler koşullarıyla görevimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından resmi geçit töreni yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 16:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?