1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Polis Günü törenle kutlandı

Türk Polis Teşkilatın kuruluşunun 164. yılı etkinlikleri kapsamında Adıyaman Valiliği önünde resmi tören düzenlendi.

Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salik, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kalpak, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, TPAO Bölge Müdürü Besim Şişman, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, polis eşleri ve vatandaşlar katıldı.

Valilik önünde Atatürk Büstüne Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın çelenk koyması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Vali Ramazan Sodan, Türk Polis Teşkilatının son yıllarda teknolojik imkanlarının yükselmesi ve personel kalitesinin sınırları zorlayacak derecede artması ile tecrübeleri sayesinde diğer ülke polislerini gıpta ettirecek seviyeye geldiğini belirtti.

Sodan, "Operasyonel çalışmaları, asayiş ve güvenliği önleme çalışmaları sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek halkla bütünleşme çaba ve çalışmaları yurt genelinde olduğu gibi özellikle Adıyaman'da çok olumlu sonuçlar doğurmuştur. Her geçen gün polis teşkilatı hizmet kalitesini artırarak tüm görev ve sorumluluklarını güler yüzlü, objektif, yardımsever, dürüst özverili bir şekilde yerine getirerek kendi hizmet kalitesini ve profesyonellik çıtasını yükseltmektedir" dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise, polis teşkilatının 164 yılda ulu bir çınar gibi büyüdüğünü belirterek, "Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı eğitimli, gerektiğinde canını dahi vermekten çekinmeyen onurlu saygın personeliyle, halkımızın güvencesi, suç odaklarının da korkulu rüyası haline gelmiştir. Polis teşkilatı gelinin süreç itibariyle yakaladığı insandan daha çok halkıyla kurduğu iyi ilişkiler, onlara verdiği güvenle kendisini başarılı saymaktadır. Polis halka karşı bir güç değil, halkın desteğiyle güç bulan, halka hizmet olarak görev bir yapıdadır. İlkeli dürüst şekilde başarılı bir şekilde çalışmaya ve halkımızın güvenini kazanmaya devam etmektedir ve edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından şiir, resim ve tiyatro senaryosu dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi. Tören, resmi geçit töreni ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 12:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?