1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Polis teşkilatının 163. yılı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yılı etkinlikleri çerçevesinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli açılışlar ve polis-halk yürüyüşü gerçekleştirildi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nün araç park yerine yeni yapılan trafik tescil ek hizmet binasının açılışıyla başlayan etkinlikler, küçük sanayi sitesinin girişinde bulunun polis noktasının açılışı, polis-halk yürüyüşü ve demokrasi parkındaki polis ekipmanlarının sergisiyle devam etti. Etkinliklere, Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve eşi Fatma Sağlam, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, vatandaşlar, polisler ve eşleri katıldı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Sanko Holding katkılarıyla yapılan Emniyet Müdürlüğü trafik tescil ek hizmet binasın açılık kurdelesini Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam birlikte yaptı. Açılış öncesinde hizmet binasının yapımında emeği geçenlere ve Trafik Tescil Şube Müdürü Nurettin Şengül'e plaket verildi.

Açılışta konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz, araç ve tescil hizmetlerinin artmasından dolayı yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Adıyaman'da artan araç ve tescil işlemlerinde sürücülere ve vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla tek elden işlem modelini hizmete sunuyoruz. Sürücülerimiz ve vatandaşlarımız araç tescil işlemlerini yeni hizmet binasında tek elden yapacak.Vergi dairesi, şoförler ve otomobilciler odası ve karayolları görevlilerinin de bulunacağı yeni binada vatandaş yorulmayacak. Hızla araç ve sürücü belgesi olan vatandaş sayısının arttığı Adıyaman'da 54 bin 48 araç, 85 bin 935 sürücü belgesi bulunuyor" dedi.

Yeni yapılan trafik tescil ek hizmet binasın ardından Adıyaman-Gölbaşı karayolu küçük sanayi sitesi girişinde bulunan ve yeni yapılan polis noktası hizmet binasının açılışı yapıldı. Davetliler açılış sonrasında polis-halk yürüyüşüne katıldı. Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başlayan ve Demokrasi Parkı'nda son bulunan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.Yürüyüşte polis kıyafetleri giyen ve tekerlekli sandalyeyle kortejin en önünde yer alan engelli vatandaşlar büyük ilgi topladı.Yürüyüş esnasında esnaf polislere karanfil hediye etti.

Kortejin sonunda Demokrasi Parkı sosyal çadırında polisin kullandığı araç, gereç ve ekipmanların sergisinin açılışı yapıldı. Davetliler özellikle silahların sergilendiği stantlara büyük ilgi gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 19:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?