1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Polisin acı günü

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kahta Emniyet Müdürü Merhum Yusuf Saygılı için düzenlenen cenaze töreninde, Emniyet Müdürlüğü personelleri ve merhumun yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Yaklaşık 2,5 yıldır Adıyaman'ın Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden merhum Yusuf Saygılı için Adıyaman Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adıyaman Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Jandarma Binbaşı Günay Güllü, Kahta Kaymakamı Çoşkun Açık, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, kurum müdürleri, Emniyet personelleri, merhum yakınları ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara tören girişinde merhum'un fotoğrafları dağıtılarak, yakalara takıldı.

Tören Emniyet Müdürü merhum Yusuf Saygılı'nın özgeçmişinin okunması ve bir dakikalık saygı duruşu'nun yapılmasıyla başladı. Törene katılan merhum Yusuf Saygılı'nın eşi Ayşe Saygılı, çocukları Sena, Sedanur ve Fatih Saygılı'nın gözyaşları yürekleri dağladı. Merhum yakınlarına polisler tarafından karanfil verildi.

Törende konuşmakta güçlük çeken Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, konuşma esnasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olabilmek için duraksadı. Kahta Emniyet Müdürü merhum Yusuf Saygılı ile başarılı işlere imza attıklarını dile getiren Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam," iki yılı aşkın süredir Yusuf kardeşimle başarılı bir şekilde çalıştık. Acısını yüreğimin derinliklerinde duyuyorum. Duyarlıydı, ilkeliydi Yusuf doğru olanı yapıyordu. Vicdanının sesini dinliyordu. Bazı insanlar vardır geçtiği yollarda problemler üretirler. Yusuf yürüdüğü yollarda problemleri çözen bir insandı. Onu bir yere gönderdiğimiz zaman arkasında işi merak etmiyorduk" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından merhuma dualar edildi. Tören sonunda eşinin tabutu başına gelen Ayşe Saygılı," böyle mi olacaktı, evimizin direği yıkıldı" diye feryat etti. Merhum Yusuf Saygılı'nın en küçük çocuğu olan ve olup bitenden habersiz bakışlarla babasının tabutuna bakan 5 yaşındaki Fatih Saygılı, babasının fotoğrafını görünce ağlamaya başladı.

Tören sonrası Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve merhumun yakınları taziyeleri, Emniyet Müdürlüğü'nde kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 14:45:23
Güncelleme :17 Ocak 2009 Cumartesi 14:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?