6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Polonya'dan Türkçe öğrenmeye geldiler

Polonya'nın Plonsk Kentinde bulunan Gimnazjum w Siedlinie okulundan öğrenciler Türkçe öğrenmek ve bir dizi gezilerde bulunmak üzere Adıyaman’a geldi.


Adıyaman yöresinin kültür, tarih, coğrafi ve eğitim alanında inceleme bulunmak ve Türkçe öğrenmek için gelen 11 Polonyalı öğrenci ve beraberindeki 3 eğitimci Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat'ı ziyaret ettiler. Büyükfırat, misafir öğrencilere 100 Temel Eserden seçme kitaplar hediye etti.


Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, öğrencilerin yaptığı ziyarette yaptığı konuşmada dünyanın küçük bir köye benzediğini; bu köyde yaşayan insanların ancak hoşgörü ve sevgi gücüyle mutlu ve huzurlu bir şekilde bir arada yaşayabileceklerini dile getirdi.


Polonyalı öğrenci ve öğretmenler adına söz alan Gimnazjum w Siedlinie Okulu Müdür Yardımcısı Anna Leszczynska ise, "Eğitim, sadece ülkelerin değil, tüm dünyanın geleceğine yön veren en önemli unsurdur. Eğitimde başarıya ulaşılması okuyarak ve araştırarak mümkün olabilir. Bu anlamda bizler Adıyaman'ı tanımak ve öğrencilerimizin Türkçe öğrenmeleri sağlamak için Adıyaman'a geldik" dedi.


Öğrenciler daha sonra Valilik önünde bulunan Atatürk Büstü önünde Türk ve Polonya Bayrağıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 12:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?