1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Posta kutuları çöp kutusu oldu

İnternetin yaygınlaşması ile birlikte mektuba olan ilgi gün geçtikçe azalıyor.

Adıyaman'da mektup devri yerini internet ortamına bıraktı. Mail sisteminin yaygınlaşması ile birlikte cadde ve sokaklarda bulunan posta kutuları çöp kutuları haline geldi. Geçmiş yıllarda vatandaşların özlemlerini ve hasretleri gidermek için kullandıkları posta kutuları şu sıralar, atık maddelerin atıldığı çöp kutusu şeklini aldı. Adıyaman merkezinde bulunan 6 adet posta kutusu gün geçtikçe zarar görüyor.

Kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklarda bulunan posta kutuları kırık dökük vaziyette yer işkal ederken, vatandaşlar posta kutularını tercih etmediklerini belirterek, mektup yerine hızlı bir mail sistemi kullandıklarını dile getirdiler.

Yetkililer internetin mektuba ve postaya olan ilgiyi düşürdüğünü kaydederek, "Internetin günümüz koşullarında her alanda kullanılmasından dolayı mektuplar artık mail olarak atılıyor. Posta dağıtmakla görevli arkadaşlar adreslere mektup yerine artık telefon faturaları gibi evraklar götürmeye başladılar. İnternetin gün geçtikçe gelişmesi apartmanlar içerisinde bulanan posta kutuları dışında cadde ve sokaklarda bulunan posta kutularını da olumsuz etkiledi" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?