6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Prof. Dr. Erden Gözde Tıp Merkezi'nde

ADIYAMAN'IN İLK ÖZEL HASTANE PROFESÖRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

Adıyaman'ın ilk özel hastane profesörü kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Ceylan Erden, yeni görev yerinde hasta kabulüne başladı.

Özel Gözde Tıp Merkezinde göreve başlayan Prof. Dr. Erden, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ilk izlenimlerini ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

2005 yılında Dicle Üniversitesi'nden emekli olduğunu dile getiren ve mesleki yaşamı süresince 3 adet bilimsel kitap yayımlayan Erden, Adıyaman'ın sağlık alanında ki çalışmalarına başarı katmak için emek harcayacağını söyledi. Adıyaman'a kendisine ihtiyaç duyulduğu için geldiğini ifade eden Prof. Dr. Erden, Adıyamanlılardan kendisini sahiplenmesini istedi. Adıyamanlıların Anadolu'nun en sıcakkanlı insanları olduğunu vurgulayan Erden, mesleki soruları yanıtladı.

Türkiye'de kadın doğum uzmanı sayısı yeterli mi? sorusunu cevaplandıran Erden, ihtiyacın karşılandığını fakat bu alanda ki uzmanların genellikle büyük şehirlere gittiğini dile getirdi. Adıyaman'a tecrübelerini ve bilgilerini paylaşmak için geldiğinin altını çizen Erden, hayatta her şeyin para olmadığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Ben Türkiye'nin herhangi bir yerinde çalışabilirim. Ama ben buradaki sıcak ve samimi ortamı gördüm. Biz bu sıcak diyaloglara, karşılıksız ve menfaatsiz işleri özledik. Artık Adıyaman'dayım ve Adıyaman'da kendi alanımda gelişmeler kat etmek istiyorum."

Adıyaman'da seri konferanslar vereceğini kaydeden Erden, bu konferanslara gelecek olan çeşitli üniversitelerin akademik personellerine kenti tanıtacağını sözlerine ekledi.

ADIYAMAN'IN İLK ÖZEL HASTANE PROFESÖRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 13:04:05
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 16:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?