6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Prostat hastalarına sevindirici haber

Adıyaman Devlet Hastanesi idrar ve prostat hastalığı olan hastalar için büyük öneme sahip üroflowmetri cihazını hizmete sundu. Üroflowmetri cihazıyla yapılan işeme ölçme testinde maksimum işeme hızı, ortalama işeme hızı, işeme süresi, maksimum işeme hızına ulaşma süresi ve işeme sonrası residüel idrar verileri elde ediliyor.

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet İnan, Adıyaman'da eksikliği hissedildiğini ve bu cihazın olmamasından dolayı hastaların başka illere gitmek zorunda kaldığını belirterek, "Alt üriner sistem obstrüksiyonları olan BPH, üretra darlıkları, prostat kanseri, mesane boynu darlıkları, fimosis verileri, işeme kusurları olan yetersit detrüsör kasılmaları, hiper/hipokomplian mesane, alt üriner sistem obstrüksiyonu nedeni ile medikal tedavi görenlerin veya opere olan hastaların takipleri ve ilaç dozu ayarlanması ile beyin ve omurilik operasyonu geçiren hastaların işeme kabiliyetlerinde olan değişikliklerin gözlenmesi cihaz sayesinde belirleniyor" dedi.

Adıyaman Devlet Hastanesi'nin yeni cihazlar ve yeni birimler dışında ameliyathane sayısını da arttırdığını sözlerine ekleyen İnan, "Hastanemizde bulunan 6 ameliyathane odası yetersiz kaldığı için 2 yeni ameliyathane kurmak için çalışmalara başladık. Günde 20-25 büyük ameliyatın gerçekleştirildiği hastanemizde ameliyathanenin yetersiz olmasından dolayı sıralamada sıkıntı yaşıyorduk. Hastaların ameliyat olmak için fazla beklememesi için iki yeni ameliyathane yapma kararı aldık. Ameliyathanenin malzeme alımını yaptık ve 2008 Ocak ayı içerisinde faaliyete geçecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 15:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?