6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

PTT, 170. yılını kutluyor

PTT'nin kuruluşunun 170. yıl dönümü, Adıyaman'da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Kutlama programı valilik bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından PTT Başmüdürlük hizmet binası önüne gelen PTT çalışanları, PTT araçlarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Başmüdürlük önünde toplanan PTT'ye ait onlarca araç, daha sonra şehir turu attı.

PTT Adıyaman Başmüdürü Mustafa Açıkel, 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bugün PTT'den sıra alan 170. kişiye pul albümünün hediye edileceğini söyledi.
Kutlama programlarında PTT'nin her geçen gün hizmet kalitesini arttırdığını söyleyen Başmüdür Açıkel, PTT'nin 1840'dan beri halka en kaliteli hizmeti verebilmek için mücadele ettiğini söyledi.

Açıkel, "PTT 1840 yılında kurularak 170. kuruluş yılının verdiği şevkle bugünlere kadar ülkemizin her yöresine ve her karışına hizmet götürmenin heyecan ve onurunu omuzlarında gururla taşıyarak bugünlere gelmiştir. İki asra yakın geçen süre zarfında çeşitli merhaleler geçirerek kurumumuzu bugünlere taşıyanlara
şükran ve minnet borçluyuz. 1995 yılına kadar Posta Telefon Telgraf Teşkilatı hizmet amaçlı Kamu İktisadı Devlet Teşekküllü konumunu muhafaza etmiş, 1995 Haziranda, Posta Telefon Teşkilatı olarak ikiye ayrılmış; o günden bugüne kadar Posta Telgraf Teşkilatı olarak hizmetlerine devam etmiştir. Ayrılışın ilk yıllarında yatırımların büyük bir kısmının telefon hizmetlerine yapılmış olması, Teşkilatımıza kısa bir dönemde olsa atalet dönemi yaşatmış, ama kendini çok kısa bir zamanda toparlayarak hizmet ağını ve noksanlıklarını hızla giderek, ilk etapta havale işlemleri ile başlayan otomasyon ağı, bütün merkez, şube ve acentelerimizi kapsayacak şekilde hızla yaygınlaştırılmıştır. Daha sonrada bütün kayıtlı Posta Gönderileri bilgisayar ortamında kabul, sevk ve teslimine kadar geçen sürenin istenildiği takdirde internet ortamından takip edebilme imkanına kavuşturulmuş, posta, banka ve lojistik hizmetlerini uhdesinde toplayan kurumumuz 2004 yılında PTT Bank olarak bankacılık hizmetlerine talip olmuş, bu hizmet türümüzü de zirveye taşıyarak bütün bankaların kredi kartları tahsilatları, konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri vermeye kadar hizmet yelpazesini genişleten PTT Bank şimdi de kendine ait Kredi Kartlarını müşterisi ile buluşturmaya hazırlanırken PTT kredi kartlarıyla alışveriş yapma imkanına kavuşturulması amaçlanmış, İl İlçe ve Beldelerde Acentelikler açarak şubesi bulunan ve bulunmayan bankaların kredi kartlarının tahsilatının yanı sıra tüketici, taşıt ve diğer kredilerin tahsilatlarını yapabilme imkanını getirmiştir" dedi.

Lojistik alandaki eksikliklerin de hızla giderildiğini vurgulayan Açıkel, konuşmasına şöyle devam etti: "2007 yılı başlarında lojistik alanında ki eksikliklerimiz hızla giderilerek koli-kargo alanındaki geçmişe dayalı tecrübe ve deneyimle bu sektöründe kaybedilen performansımız çok kısa bir zamanda koli-kargo alanına da iddialı olarak 'her yere zamanında' hızlı, güvenli, garantili, özenli, ucuz bir hizmet anlayışı iki asra yakın tecrübemizle 37 bin uzman kadrosu, 5 Bin üzerinde araç filosu, 4 Bin işyeri, 1000 ulaşım ağıyla her yere zamanında ve zamanından önce koli-kargo, kayıtlı-kayıtsız, mektup postası gönderilerinizin alıcılarına teslim edilmesi amaçlanmıştır. Yeni bir hizmet türü olarak ilk etapta 200' e yakın iş yerlerimizde kurulan PTT matiklerin bütün il ve ilçelerde kurulma çalışmaları devam ederken bu sayının Bin'e ulaşacağı ve bu hizmetin bütün iş yerlerimizi kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması yanında, 24 saat 365 gün kesintisiz hizmetimiz devam eder hale gelmiştir. Geride bıraktığımız 2009
yılı sunulan hizmetlerle; süratli, kaliteli ve güvenli, hizmet anlayışıyla hizmet alanlarını sürekli geliştirmiş, sunulan hizmetlere ulaşımda kolaylıklar sağlanmış, işy erlerimizin yenilenmesi ve yeni iş yerlerinin açılmasıyla hizmetlerin daha çağdaş, daha modern bir mekanda verilmesi amaçlanmış, uluslar arası entegrasyonlarda sağlanarak kuruluşumuzun prestijinin arttırılması yanında, halkımızın gönlündeki yeri de güçlendirilmiştir."

'Halka hizmet, Hakk'a hizmettir' bilinci ile hizmetlere her geçen gün yenisini ekleyerek devam ettiklerini sözlerine ekleyen Açıkel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Kuruluş amacına uygun olarak her alanda kalite, hizmet ve güler yüzlü bir PTT imajı benimsenerek 'Halka hizmet, Hakka hizmettir' inancıyla çalışanlarımızın duyarlı, insanı sevmeye, sevilmeye, işleri kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımız devam ederken, personelimizin eğitimine de önem verilmiştir. Dünyada yaşanan değişim, dönüşüm ve gelişmelere kuruluşumuzda ayak uydurarak Uluslar arası standart ve normlara uygun bir hizmet anlayışını daha da ileriye götürmek amacımız olmuş ve olmalıdır. Kurulduğumuz günden bugüne kadar vatandaşlarımızın destek, temenni ve tavsiyeleri PTT'nin bugünlere gelişindeki katkıları büyüktür."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2010 Cumartesi 14:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?