6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Ramazanda trafik denetimleri arttı

RAMAZAN AYINDA TRAFİK DENETİMLERİ ARTTI

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli Ramazan ayında sürücülerin trafik kurallarına daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirterek, denetimlerin arttırıldığını kaydetti.

Ramazan ayında sürücülerden daha fazla dikkat ve daha fazla anlayış beklediklerini vurgulayan Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, denetimlerin Ramazan ayında daha da arttırıldığına işaretti.

Telli, "Sürücülükte en önemli unsur, doğru yerde ve zamanda doğru karar vererek en uygun sürücülük refleksini göstermektir. Eğer sürücünün bilinci, zindeliği ve psiko-motor yetenekleri yerinde ise kaza yapma riski en azdır. Sürücülerin trafik kurallarına uyarak trafik kazasına karışmamaları, sürücülük yeteneklerini tam anlamı ile kullanmaları bu ayda ayrı bir önem kazanmaktadır. Özellikle sıcakların en yüksek derecelerini yaşadığımız bu günlerde, sürücülerde dikkatsizlik ve özensizlik olabileceği

gerçeğini unutmamak gerekir. Bu amaçla, sürücülerin sürücülük sürelerini daha kısa tutmalarını ve dinlenmelerini, ani frenleme yapmamalarını, yanlış manevra yapmamalarını, araçta ilgisizlik gibi olumsuz davranışlardan uzak kalmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Telli ayrıca, "Dünyada ve ülkemizde trafik kaza istatistikleri incelendiğinde, karayolu üzerinde meydana gelen trafik kaza nedenlerinin en başında hız ihlallerinin olduğu görülmektedir. Adıyaman'da trafik kazalarında, ölümler ve yaralanmaların ana sebebinin de, sürücülerin araçları ile yüksek hızda seyrederken kaza yapmalarıdır. Bu tespitler ışığında, sürücülerin yüksek model araçları ile yüksek performans gösterme, hız yapma isteklerini frenlemek amacıyla hız denetimlerine ağırlık verilmektedir.

Şehrimizin ana arterlerinde sıklıkla yapılan hız denetimleri sayesinde, kazalarda düşüş olmakla beraber olduğu, son bir yıl içerisinde kaza mahallinde ölümlü trafik kazası meydana gelmemiş, yaralanmalar da hafif şekilde atlatılmıştır. Burada hız denetimlerinin ne denli önemli olduğunu görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Telli, 2010 yılının ilk 7 aylık radarla hız denetimi verilerini açıklayarak, "2010 yılı ilk 7 ay içerisinde ilimiz şehir içinde, trafik kazalarına neden olabilecek ve sürücülerin en çok ihlal ettikleri trafik kuralları çerisinde hız sınırını yüzde 10 ile yüzde 30 oranında ve hız sınırını yüzde 30'dan fazla aşmak, olarak tespit edilmiştir. Şehrimizin hız yapmaya müsait, araç-yaya kazalarının sıklıkla olabilecek, kaza riski taşıyan 14 farklı noktasında, radarla hız kontrolü yapılmaktadır. Böylece hızdan

kaynaklı ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Trafik güvenliği en yüksek düzeyde sağlamak amacıyla etkin, verimli ve sürekli hız denetimleri yapılarak, trafik kazalarının önlenmesi ve tüm yol kullanıcılarının kazalarda korunması temel hedeftir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 11:37:02
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?