1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Recep Grubu 7 üniteye su verecek

Adıyaman İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı üçüncü oturumunda, Recep Grubuna ait içme suyunun yedi üniteye içme suyu verilmesi kararlaştırıldı.

Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı toplantısı üçüncü oturumu İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem konularının görüşüldüğü toplantıda, il genel meclisinin bir önceki toplantıda aldığı kararların okunması ve tasvibe sunulması ile başladı.

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Şeref Kara tarafından plan ve bütçe komisyonu tarafından hazırlanılan 2008 yılı kesin hesap cetveli okunarak oylamaya sunuldu. Meclis üyeleri hesap cetvelini onayladı.

Gündemin diğer bir maddesi olan Recep Grubuna ait içme suyundan Kahta'ya bağlı 7 adet üniteye içme suyu verilmesinin 2009 yılı yatırım programına alınmasına ilişkin oylamaya geçildi. Oylama esnasında konuşan İl Genel Meclis Üyesi Celal Erkan, Recep Grubuna ait suyun daha önceden de istendiğini fakat idarenin buna sıcak bakmadığını belirterek, oylama öncesinde bunun komisyona havale edilmesi gerektiğini vurguladı. Meclis üyeleri komisyona havale edilmesine gerek olmadığını belirterek, belirtilen sudan 7 üniteye içme suyu verilmesini oy birliği ile karar verildi.

İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, toplantının sonunda yaptığı konuşmada Mardin'de yaşanan olayın derin üzüntüsünü yaşadıklarının altını çizerek, bu tür olayların olmaması gerektiğini kaydetti.

Baykan, "Mardin'de yaşanan olay hepimizin içini burkmuştur. Bizler kavgasız ve huzurlu bir kent istiyoruz. İl genel meclisi olarak en çok arzu ettiğimiz konu susuz ve yolsuz yerleşim yerimizin kalmamasıdır. Kavgayla değil, hoşgörü içerisinde hizmet etmeyi kendimize ilke edindik. Sosyal uzlaşıya, sosyal barışa ihtiyacımız var. Biz hizmet yaparken uzlaşı içerisinde yapmamız gerekiyor. Biz bölge bölge değil her bölgeyi kendi bölgemiz sayıyoruz. Biz bir ilçenin değil Adıyaman'ın genel meclis üyesiyiz. Hizmet etmek için imkanlarımızın en son noktasına kadar enerjimizi vereceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?