6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Referanduma da seçime de hazırız!

DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK:

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti'nin 3. dönem iktidarıyla birlikte Türkiye ekonomisinin daha üst sıralara çıkacağını, parti olarak referandum ve seçime hazır olduklarını kaydetti.

AK Parti Adıyaman İl Teşkilatı'nı ziyaret eden ve burada partililere seslenen Bakan Faruk Nafiz Özak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yapılacak olan referandum ve seçime hazır olduklarını ve AK Parti'nin oy oranının çok iyi olduğunu belirten Bakan Özak, "Partimizin oranı gayet iyi. Bazı illerde yüzde 50'den fazla, bazı illerde yüzde 45, bazı illerde yüzde 40'lardan fazladır. Türkiye'de Tunceli hariç her ilden milletvekili çıkartan bir partiyiz. Türkiye'de benim Kürtçe konuşan vatandaşlarımın en çok oyunu alan parti AK Parti'dir. Biz herkesin partisiyiz. Etnik kökeni Kürt olan çok arkadaşımız var. Onlar benim canım ciğerimdir. Onların atalarıyla benim atalarım Çanakkale'de şehit olarak bu vatanı bize bıraktılar. Biz hep kardeşiz, bizi ayırmak isteyenlere dersi beraber vereceğiz" dedi.

Yaşanan olumsuzlukların moralleri bozmaması gerektiğini belirten Bakan Özak, "Hiç moralinizi bozmayın. Her şey sizin dediğiniz şekilde olacak. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak. İkinci dönemde çok güzel gelişmeler oldu. Ekonomide iyi yerlere geldik. Romanya'da önümüzdeki günlerde memurlarının maşı düşürülecek. Yunanistan, İspanya, Portekiz öyle, Almanya 100 milyar dolarlar tasarruf yapıyor. Türkiye'de Allah'a çok şükür IMF kapıda bekliyor. Bu gün IMF kapıda bekliyor ama geçmişte o kapıda bekleyen Türkiye'nin hükümetleriydi. İstediği faizde para verir, istediği kadar para verirdi. Türkiye en iyi borç ödeyen ülkeydi. Ama vatandaşın cebinden paralar IMF'ye faiz olarak ödeniyordu. Şimdi 25 milyar dolardan 6.5-7 milyar dolara düşürdük. Üçüncü dönemde AK Parti iktidar olduğu zaman Türkiye, 6 büyük Avrupa ekonomisinden 4. büyük Avrupa ekonomisine, Dünya'nın 17.'sinden 15'ine, inşallah cumhuriyetin kuruluş yılı olan 2023'te ise ilk 10'da olacağız. O zaman adam başı düşen milli gelir 25 bin dolar olduğunda bu gün konuştuğumuz sorunları konuşmayacağız" şeklinde konuştu.

DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK:
DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK:
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 21:03:01
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 14:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?