1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Rehabilitasyon merkezleri çoğaldı

5580 sayılı özel öğretim kanununda yapılan değişiklik sonrası, Adıyaman'daki özel eğitim ve rehabilitasyon sayısında patlama yaşandı.

2006 yılı Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetimine geçen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine, öğrenci başına devletin para vermesi işletmelerin iştahını kabarttı. Devlet tarafından özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine, bireysel eğitim için 302 YTL, bireysel ve grup eğitimi alan öğrenciler için ise 388 YTL para ödeniyor. 1,5 yılda Adıyaman'daki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi sayısı 4'ten 18'e yükseldi. 2006 yılının ilk yarısına kadar, Adıyaman merkezde 3, Kahta ilçesinde 1 olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi sayısı, Adıyaman merkezde 9, Kahta ilçesinde 3, Gölbaşı ilçesinde 4 ve Besni ilçesinde 2'ye yükseldi. Adıyaman merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde bin 675 öğrenci eğitim görüyor. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, eğitilebilir, öğretilebilir, bedensel engelli, otistik, işitme ve görme engelli programları veriliyor.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine aylık 500 bin YTL para ödendiğini kaydederek, "Sayıları artmaya devam eden özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine yaklaşık olarak 500 bin YTL devlet tarafından para veriliyor. 1,5 yılda 4 olan özel eğitim ve rehabilitasyon sayısı 18'e yükseldi. Bunların denetimlerini ilk öğretim müfettişlerimiz ve oluşturulan kurul üyeleri yapıyor. Sayının fazla olması nedeniyle zaman zaman denetimlerde yetersiz kalabiliyoruz. Şikayet üzerine yapılan denetimlerde bugüne kadar 3 kuruma tutanak tutuldu. Bu kurumlar fazla para tahsil ettikleri ortaya çıkınca belirli bir süre faaliyet durdurma cezası aldılar. Bu kurumlardan yapılan fazla ödeme tahsil edildi ve soruşturma başlatıldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 13:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?