2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Ruh sağlığı günü etkinlikleri

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü tarafından, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü nedeniyle aile hekimlerine yönelik 0-6 yaş arası çocukların psiko-sosyal gelişimlerinin anlatıldığı eğitim toplantısı düzenledi.

Toplum Sağlığı Merkezi eğitim salonunda aile hekimlerine 0-6 yaş grubu çocukların gelişimleri konusunda verilen eğitim toplantısının 2005 yılından bugüne kadar yapıldığı ve 20'er gruplar halinde aile hekimlerine bu eğitimlerin verileceği açıklandı. Adıyaman genelinde 164 aile hekiminin bulunduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, gerçekleştirilen eğitim toplantısı ile ilgili olarak, "Bugün 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığa Günü. Bugün Adıyaman Sağlık Müdürlüğü olarak birinci basamakta çalışan aile hekimlerimize yönelik 0-6 yaş grubunun psiko-sosyal gelişimini destekleme programı adı altında eğitimlerimiz başladı. Burada özellikle 0-6 yaş arası çocukların aile hekimlerimizin ebeveynlere olumlu katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Bu eğitimler 2005 yılından bugüne yapılıyor. Amacımız gelecek nesillerin daha sağlıklı gelişmelerini sağlamak. Nasıl ki bedenen ve fiziken sağlıkla büyüyorlarsa, ruhen de sağlıklı büyümelerini amaçlıyoruz" diye konuştu.

Ruh sağlığı bozuk olan hastalara psikiyatri servisinde en iyi şekilde hizmet verdiklerini dile getiren Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan da, ruh sağlığı hastalığının toplum tarafından tam olarak bilinmediğini fakat ruh sağlığının altı çizilmesi gereken bir hastalık olduğunu vurgulayarak, Adıyaman Devlet Hastanesi psikiyatri servisinin 14 yataktan oluştuğunu servis içerisinde 10 hastanın tedavi gördüğünü ve psikiyatri hastalarına 2 psikiyatri uzmanı, 2 psikolog ve 4 hemşire ile hizmet verdiklerini açıkladı.

Eğitim toplantısı sonrasında Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan, Başhemşire Ayten Özharıkçı, psikiyatri uzmanları ve psikologlar Adıyaman Devlet Hastanesi psikiyatri servisinde tedavi gören hastalara karanfil dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?