1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Rüşvet operasyonu: 18 gözaltı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında belediye başkanı ve müdüründe bulunduğu 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Valilik İl İdare Kurulu'na düzenlenen rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan şahıslar adliyeye çıkartıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirilen şahısların yakınları adliyeye akın etti. Düzenlenen operasyon kapsamında DSP'li Kömür Belediye Başkanı H.G., İl İdare Kurulu Müdürü A.D. ve İl İdare Kurulu Şefi O.Y.V. ile muhtarların bulunduğu toplam 18 kişi savcılığa çıkartıldı.

Üç gün önce Valilik İl İdare Kurulu'na düzenlenen operasyonda, dosyalar ve bilgisayarlara el konulmuş ve incelemeye alınmıştı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki sorgularının ardından şahıslar savcılığa çıkartıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye çevresinde kuş uçurtulmadı.

Şahısların rüşvet alarak hakkı olmayan kişilere yeşil kart verildiği, tapu ve imar işlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alındığı, İl İdare Kurulu tarafından sınır anlaşmazlıkları, tapu ve imarla ilgili resmi başvuruda bulunan vatandaşlardan para talep ettikleri öne sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 14:02:10
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 15:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazim karagöz IP: 78.163.73.xxx Tarih : 9.02.2009 09:56:02

aslında tum muhtarların  araştırmasını istiyorum      fakirlerimn  özermde     para  kazanmak   kadar kötu bişi yoktur   adıyamanın tumn mahale muhtarlarının da araştırmasının isityom   fakir hakkını arayamiyor     cunku bilmiyor görev devletet denetleme       kurumuna duşuyor    tum mahalların araştırılmasının istiyorum saygılarıma