7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Saanen keçisi umut oldu

ADIYAMAN'DA İSVİÇRE SAANEN KEÇİ ÇİFTLİĞİ

Süt aroması yerli keçilerin süt aromalarından farklı olan ve özellikle dondurma üreticileri tarafından tercih edilen Saanen türü keçi çiftliği kuruldu.

Özellikle Çanakkale, Balıkesir gibi illerde yaygın olan İsviçre'nin Saanen türü keçi yetiştiriciliği Adıyaman'da da başladı.

Kahramanmaraş'ın ardından Adıyaman'da da çiftlik kuruldu. Dondurma üretiminde tercih edilen saanen türü keçinin sütünün aromasının farklı olmasından dolayı tercih edildiği belirtiliyor. Gelişme hızı ve süt verimi oldukça yüksek olan keçi türü Türkiye'de saf ve melez olarak yetiştiriliyor.

Adıyaman'da, Şanlıurfa karayolu yakınlarında kurulan çiftlikte 180 adet keçi ve teke bulunuyor. Növfel Bozdoğan tarafından kurulan çiftlikte ki keçilerin sütünden peynir yapımına başlanılacak. Bozdoğan bu yıl yeni oğlaklar alındığını belirterek, verimin önümüzdeki dönemlerde daha iyi olacağını kaydetti.

ADIYAMAN'DA İSVİÇRE SAANEN KEÇİ ÇİFTLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 18:26:05
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 00:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vet.hek.MetinÇELENK IP: 85.99.30.xxx Tarih : 11.07.2010 15:36:40

Adıyaman da böyle bilinçli hayvancılık yapılması bir veteriner hekim olarak beni çok mutlu etti.Projede emeği geçen herkese teşekkürü borç bilir ve işletmenizde başarılar dilerim.