1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Saddam'ın Askerleri nihayet vizyonda

Adıyaman'daki galasında kargo engeline takılarak gösterimi yapılamayan "Saddam'ın Askerleri Kara Güneş" filmi vizyona bir gün gecikmeli girdi.

Adıyaman'da ilk kez gösterilen filmi vatandaşlar, filmde Numan ismi ile rol alan ve iyi kalpli bir askeri canlandıran sinema oyuncusu Yusuf Özpolat ile birlikte izledi. Geçen günlerde ilk galası Adıyaman'da yapılmak istenirken kargo engeline takılan "Saddam'ın Askerleri" filmine Adıyamanlılar yoğun ilgi gösterdi. 1 Mayıs'ta filmin galası için kente gelen filmin oyuncuları, filmi izleyemeden kentten ayrılmışlar filmi Gaziantep'te izlemişlerdi.

Aile Kültür Sineması'nda filmi sinema oyuncusu olan hemşehrileri Yusuf Özpolat ile birlikte izlemenin mutluluğunu yaşayan izleyiciler, filmin gişe rekorları listesinde yer alacağına inandıklarını söyledi.

Herkesi filmi izlemeye davet eden sinema oyuncusu Yusuf Özpolat, sinemaseverlerden filme sahip çıkılmasını istedi. Filmin yaşanan olumsuzluklardan ötürü geç vizyona girdiğini anlatan Özpolat, şunları söyledi: "Filmimiz birçok tehlike atlatarak 1 Mayıs tarihinde tüm Türkiye'de vizyona girdi. Hukuk yoluna gittik hakkımızı aradık. Bu süreçte 18 yaş sınırını aştık. Bütün engelleri aştıktan sonra dün ilk gala meşalesini memleketimizde yakacaktık. Filmin oyuncuları vardı ancak film yoktu. Bu Türkiye'de ilk oldu. Bu tür ilkler nedense Adıyaman'a mahsus. Ümit ediyoruz ki bundan sonraki süreçte Adıyaman yalnızca galada ev sahibi değil filmlerin çekileceği yer olacaktır."

HEMŞEHRİLERİMİN YANINDA OLMAK İSTEDİM
Filmin normal tarihinde vizyona giremediğini anlatan Özpolat, sözlerine şöyle devam etti: "Olumsuzluklardan yana salonlara geç geldik. Şunu iddia ediyorum. Geç geldik salonlardan da geç gideceğiz. Özellikle Adıyaman benim için çok önemli. Dün Gaziantep'te galayı yaptık. Daha sonra ekibimiz Diyarbakır'a hareket etti. Ben memleketimde olmak istediğim için gitmedim. Adıyaman'da yapılan gösteri benim için daha önemliydi. Sebebi ise Adıyamanlıların sanatçısına, hemşehrisine ne kadar sahip çıktığının göstergesi olacaktır."

En büyük hayalini açıklayan Özpolat, sözlerini şöyle tamamladı: "Benim en büyük hedefim yıllar önce hikayesini yazdığım ancak bir türlü senaryoya çeviremediğim "Saso" diye bir hikayem var. Benim en büyük hayalim budur. İlerleyen zamanlar neyi gösterir bilemiyorum ama her şeyin hayırlısını diliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?