1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sağlık çalışanları aşı oldu

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DOMUZ GRİBİ AŞISI OLDU

Dünya genelinde onlarca kişinin ölümüne neden olan ve hızla yayılan domuz gribine karşı geliştirilen aşılar Kahta ilçesine geldi.

Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde hizmet veren personeller için getirilen aşılar, öğle saatlerinde sağlık personellerine yapıldı. Olumsuz önyargıların önüne geçmek için ilk aşıyı Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi İlyas Öner oldu.

Her aşıda olduğu gibi domuz gribi aşısının da çok az yan etkilerinin bulunduğunu dile getiren Başhekim Öner," Basında ilk olarak aşıyı kimin yapacağı konuşuluyor. Bazı gruplar domuz gribi aşısının sağlık personeli tarafından yapılmadığını ve sadece vatandaşa yapıldığını söylüyorlar. Biz bunların ne kadar yanlış bilgi olduğunu göstermek için ilk olarak aşıyı sağlık personeline yaptık. Başta ben olmak üzere toplam 220 personel bu aşıları kendi isteğiyle yaptı. Bu konuda içimiz oldukça rahat çünkü biz

aşının bilimsel yönünü biliyoruz. Yan etkiler nelerdir, risk grupları kimler hepsini çok iyi biliyoruz" dedi.

Genel aşıların önümüzdeki hafta ilçeye ulaşacağını kaydeden Öner, "Bu aşılar sadece sağlık personeli için geldi çünkü hastalığın bulaşma riski bizde daha fazla. Bizimle birlikte topluca yaşanılan yerler olan okullar ve benzeri yerler için aşılar önümüzdeki hafta gelecek ve yapılmaya başlanacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:28:01
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 16:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?