2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Sağlık için temizlik şart

Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, sağlıklı bir yaşam için kişisel temizliğe önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Emin Taş, sağlıklı bir yaşamın, çevresel faktörlere yönelik korunma ve kişiye yönelik korunma yöntemleri ile sağlanabileceğini belirtti. Taş, "Sağlık, eğitim, kişisel temizlik, sağlık kontrolleri, erken tanı, beslenme gibi hususlar kişisel sağlığın korunmasında önemli bir yer tutmaktadır" dedi.

Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerin temizlik tanımına girdiğini dile getiren Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, vatandaşların genel vücut temizliğine önem vermeleri halinde birçok hastalıktan korunacaklarının altını çizdi. Taş, "Kişisel temizliğe önem vermekle önemli bir sağlık sorunu olan nahoş vücut kokusundan da kurtulabiliriz. Kirli ortamlarda çalışan kişilerde zararlı bir takım maddeler vücuda bulaşabilir. Bu nedenle yorucu veya kirli ortamlarda çalışan kişilerin sık sık yıkanarak ve iç çamaşırlarını değiştirmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Temizlik kültürünü çocuklara aşılamak istediklerine vurgu yapan Sağlık İl Müdürü Taş, "Çocuklarımıza kişisel temizlik kültürünü mutlaka kazandırmalıyız. Basit bir el yıkama işlemi bile bizleri birçok hastalıktan koruyabilir. Sağlığımızı korumak bizim elimizde, kişisel temizliğe riayet ederek daha sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 21:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?