1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sağlık personeli mağdur

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin mağdur edildiğini söyledi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Hacı Mehmet Sever, aile hekimliği sisteminin yürürlüğe konulmasıyla birlikte sağlık çalışanlarının zor duruma düşürüldüğünü ifade etti. Sendika olarak bu sistemin sıkıntılarını birlikte getireceğini dile getirdiklerini belirten Sever, "Sağlık çalışanları bu sistemle eleman olarak kullanılma anlayışına teslim edilmişlerdir. Bunun en basit örneği, daha düşük bir gelire mahkum edilmeleridir. Gönüllülüğün bir kenara bırakılarak zoraki görevlendirmelerin yapıldığı bu sistemde toplum sağlığı merkezlerinde görevlendirilen personelin döner sermayeleri ciddi oranda düşmüştür. Buralarda görev yapan personeller yoğun ve zor şartlarda çalışırken performansa dayalı döner sermayelerinde düşüş olması kabul edilemezdir. Bugün toplum sağlığı merkezinde görev yapan bir hizmetli 240 TL döner sermaye alırken, il sağlık müdürlüğündeki bir hizmetli 360 TL, toplum sağlığında görevli bir hemşire 322 TL alırken, il sağlık müdürlüğünde görevli bir hemşire 483 TL almaktadır. Toplum Sağlığı merkezlerinde bu düşük döner sermaye oranları çalışanların motivasyonunu bozmakta çalışma barışını zedelemektedir. Çalışanların toplum sağlığı merkezlerinde mağdur edilmesi, düşük döner sermayeye mahkum edilmesi kabul edilemez" dedi.

Toplum sağlığı merkezlerindeki bu mağduriyet nedeniyle çalışanlar mağduriyetlerini gidermek için başka sağlık kurumlarına geçmek istediğini vurgulayan Sever, "Böyle giderse, bu geçişlerle birlikte sağlık hizmetleri de ciddi bir biçimde aksayacaktır. Gerek kamu yararı gerekse çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için döner sermaye ödemelerini yükseltmek zaruri bir hale gelmiştir. Döner sermaye yönetmeliğinde gerekli düzenlemeler yapılarak bu sorun çözülmelidir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 21:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?