1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sağlık-Sen'den anlamlı kampanya

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Adıyaman Devlet Hastanesi Kan Merkezi'nde başlatılan kampanyanın ilk gününde onlarca kişi kan verdi. Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan, Başhemşire Ayten Özharıkçı, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kampanyanın 3 gün süreceğini belirten Bozan, sendika olarak Adıyaman'ın kan ihtiyacını iyi bildiklerini söyledi. Amaçlarının hem kan ihtiyacını karşılamak hem de vatandaşları kan bağışına teşvik etmek olduğu vurgulayan Bozan, kampanyaya vatandaşlardan destek beklediklerini dile getirerek, "Vatandaşlarımız kan bağışı kampanyasına destek olarak hastaların hayatlarını kurtarmaya vesile olacaklardır" dedi.

Kan bağışının önemine değinen Uzm. Dr. İnan, kanın tedarik edilebilecek bir şey olmadığının altını çizerek, "Kan tedarik edilemediği gibi ilaç gibi üretilemeyen yaşam için gerekli bir sıvıdır. Kan sadece insandan alınabilir. Bu nedenle insanlarımızın bu gibi kampanyalara destek vermeleri önemlidir" diye konuştu.

İnan, kan bağışında bulunmak isteyenlerin Adıyaman'ın tek kan merkezi olan Adıyaman Devlet Hastanesi Kan Merkezi'ne müracaat etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 15:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?