6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Sağlık-Sen'den cevap geldi

SAĞLIK-SEN'DEN, TÜRK SAĞLIK-SEN'İN AÇIKLAMASINA CEVAP

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever'in yetkili sendika olmayla ilgili açıklamasına, Sağlık-Sen Başkanı Abdulkadir Bozan cevap verdi.

Kendilerini yöneltilen usulsüz üye yazımıyla ilgili eleştirileri cevaplayan Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, sendika olarak usulsüz işlere imza atmayacaklarını vurguladı.

Abdulkadir Bozan, "Sağlık çalışanları; sorunlardan nemalanan sendikacılığa 7 yıllık tahammülünü 2009 itibariyle sona erdirmiş ve Sağlık-Sen'i 2009 yılında da Türkiye'nin en çok büyüyen sendikası olarak yetkiye taşımıştır. Sağlık-Sen ise çözüm odaklı ve hizmet esaslı çağdaş sendikal vizyonuyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudu olmuştur. Sağlık Sen'in yetki dönemi ile birlikte gerek toplu görüşmeler, gerekse kurum idari kurul toplantıları sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için 2009'u somut kazanımlar yılı haline getirmiştir.

Sorunlarla yaşamaya, sorun üretmeye, hizmetlerin önünde ayak bağı olmaya alışmış ve bu hastalıktan bir türlü kendisini kurtaramayan malum sendika ise, 7 yıllık başarısızlığın ezikliği içinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına söyleyecek söz bulamadığı için başka arayışlar içindedir. Hizmet sendikacılığının en önemli vasfını 'aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık' olarak nitelendiren Sağlık-Sen, sendikacılığı antidemokratik zemine, kirli ilişkiler içine çeken kesimlere asla meydanı bırakmayacaktır" dedi.

Yargı sürecinin devam ettiğini söyleyen Bozan, "Malum sendika devam eden yargı süreci hakkında kasıtlı olarak yanlış ve eksik bilgi vermektedir. Sağlık çalışanları şunu çok iyi bilmelidir ki, bu yargılama süreci; asıl malum sendikanın yaptığı usulsüzlükleri ortaya koyması açısından değerli olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 16:18:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 00:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?