1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sağlık-Sen'den durum değerlendirmesi

Adıyaman'a gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ve beraberindeki heyet, sendika çalışmaları hakkında bilgiler alarak sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi.
Bölgede bulunan illeri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Adıyaman'da sendika üyeleriyle bir araya geldi. Sağlık Sen Adıyaman İl Binası'nda sendika üyelerinin sorularını cevaplandıran Başkan Kaçar, problemlerin çözümü noktasında gerekenlerin yapılacağını açıkladı.

Sendika çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getiren Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur Sendikası'nın sadece ücret sendikacılığı yapmadığını vurgulayarak, "Sağlık Sendikası olarak bizim 15 Mayıs 2009 itibariyle yetki hedefi doğrultusunda bütün çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bölgeye Gaziantep'te gerçekleşen 2. Olağan Genel Kurulu münasebetiyle gelmiş bulunmaktayım. Gaziantep sonrasında ilk olarak Adıyaman'a geldim. Burada ki çalışmalar sonrasında bölgenin diğer illerine ziyaretler  gerçekleştireceğim. Bu ziyaretlerde sendika çalışmalarını inceliyor, üyelerimizin sorunlarını dinliyoruz. Memur Sen olarak son dönemlerde çalışanlarımız özlük haklarının muhafazasının yanında sorumlu sivil toplum adına bir takım önemli faaliyetler içerisindeyiz. Memur Sen sadece ücret sendikacılığı olarak değerlendirilecek bir sendika değil. Aynı zamanda ülkesini ve dünyayı ilgilendiren temel meselelerle ilgili mazlumun yanında olmaya gibi bir sorumluluğu var" diye konuştu.

Filistin'de yaşanan olaylara da değinen Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, İsrail'i dünyanın tek terörist ülkesi olarak göstererek, "Bilindiği gibi 20 günü aşkındır dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirmiş olduğu bir katliam var. Hatta son saldırılarla birlikte katliam yerini soykırıma bırakmıştır. Biz bu ülke insanı olarak bu ülkenin değerlerini önemsiyoruz. Bu nedenle saldırının yapıldığı ilk günden bugüne üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme
çabasındayız. Bu bizim insanlık adına görevimiz. Filistinli kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzdur. Toplumun genelini ilgilendiren, bizim hassasiyetlerimizle örtüşen her şeye tavır koymaya devam edecektir" dedi.

Sağlık Sen Adıyaman Şubesi üyelerinin sorunlarını dinleyen Genel Başkan Mahmut Kaçar, Adıyaman'da özellikle aile hekimliği konusunda sağlık personellerinin sıkıntı çektiğini, geçmiş yıllara oranla sağlık çalışanlarının yükünün 8 kat arttığına dikkat çekerek, "Adıyaman aile hekimliği uygulamasının hayata geçirildiği illerden bir tanesidir. Bu uygulama ile birlikte sağlık çalışanlarımızın çalışmalarından kaynaklanan ciddi problemleri var. Sağlıkta dönüşüm uygulamasında önemli kazanımlar elde edildi. Ama
sağlık çalışanları için aynı kazanımların gerçekleştiğini söylemek elbette ki mümkün değil. Türkiye'de 2002 yılında yılda sağlık kuruluşlarına 70 milyon kişi müracaat ederken, 2008 yılında bu rakam 400 milyonu bulmuştur. Sağlık çalışanlarını iş yükü 8 kat artmış vaziyette. Bundan dolayı kaynaklanan problemler var. Aile hekimliğine geçmeyen sağlık çalışanlarının bir takım engelleri var. Biz bunları görme imkanımız oldu. Biz bu sorunların çözümü noktasında bir idare ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 17:14:32
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 14:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?