1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sağlık-Sen'den eleştiri

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hacı Mehmet Sever, Tam Gün Yasa Tasarısı'ndaki doktorların maaşlarında iyileştirme ve emekliliğe yansıyacak düzenlemenin diğer sağlık çalışanlarını da kapsaması gerektiğini söyledi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Sever, Meclis'te olan Tam Gün Yasa Tasarısı'nda doktorların maaşlarının yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma yapıldığını, bu düzenlemenin sendika tarafından olumlu karşılandığını fakat eksiklik olduğunu kaydetti.

Doktorların maaşlarında iyileştirme ve emekliliğe yansıyacak düzenleme yapılmasının şok olduğunu dile getiren Sever, "Doktorlara bu hak verilirken aynı hakkın hemşire, ebe, sağlık memuru, teknisyen ve sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan diğer personeli ayırmak hiçbir adalet anlayışına sığmamaktadır.

Ekip işi olan sağlık hizmetini beraber yürüten çalışanlar arasında bu kadar eşitsizlik yapılmamalıdır. Sağlık Bakanlığı'nın doktorların dışındaki sağlık çalışanlarını göz ardı ederek çözümler üretmesi kabul edilemezdir. Doktorların daha iyi çalışma şartlarında hizmet vermesi elbette ki bizim de isteğimizdir. Fakat doktora hak verirken hemşireyi mahrum bırakmak gibi bir yöntemi de kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Çalışma barışını temelinden sarsacak olan bu uygulamanın genişletilerek tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini vurgulayan Sever, "Aksi halde sağlık çalışanları arasında huzur kalmayacaktır. Maaşların yükseltilerek döner sermayenin bir bölümünün emekliliğe yansıtılması sadece doktorların değil, tüm sağlık çalışanlarının sorunudur. Bunun içinde çözüm tüm çalışanlar için bu hakkı vermektir. Sağlık komisyonunda bu konu ile ilgili acil düzenleme yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 14:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?