1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sağlık-Sen'in anayasa talebi

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Türkiye'nin sivil, demokrat ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Anayasa Mahkemesi'nin başörtü davasıyla ilgili iptal kararı vererek yürütmeyi durdurmasının ardından karara tepkiler devam ediyor. Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, yaptığı basın açıklamasında, ülkede yargının tek kuvvet haline getirilmek istendiğini öne sürerek, "Dolayısıyla seçilenlerin aksine atananların, yani halkın temsilcilerinin değil, bürokrasinin yasama üzerinde hakimiyeti tesis edilmeye çalışılmaktadır. Bu tutum açıkça yetki gaspı manasına gelmektedir. Zaten fiili durum bunun açık bir göstergesidir. Anayasa Mahkemesi'nin bir yasa koyucu gibi hareket ederek Türk hukukunda daha fazla yara açmadan yetki alanını genişletici tutumunun önüne geçilmeli ve Anayasa Mahkemesi'nin hareket sınırları açık bir şekilde yoruma mahal bırakılmadan bir an önce çizilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bozan, "Yapılması gereken; yüce milletimizin tek temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin en kısa zamanda demokratik-sivil-özgürlükçü bir yeni anayasa yaparak bu tür müdahalelere son vermesi, milletin egemenliği, Meclis'in itibarı ve çocuklarımızın geleceğini kurtarmasıdır. Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olma yolunda atacağı bu adım, son derece büyük önem taşımaktadır. Türkiye toplumu bu adımı atabilecek kudrettedir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 19:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?