2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

'Sağlıklı bir nesil kampanyası'

Kahta Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Sağlıklı Bir Nesil' kampanyası kapsamında, köy ve ilçe merkezinde bulunan ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencilerine, ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verilerek diş macunu ile diş fırçası dağıtılacak.

Kahta Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınan 4 bin adet diş fırçası ve macunu okullara dağıtılmak üzere düzenlenen bir törenle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi. Törene, Kahta Kaymakamı Sertel Otcu, Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, İlçe Müftüsü Recai Güzel, Tarım İl Müdürü Cevdet Pilar, Vakıflar Müdürü Yasin Çiçek ve muhtarlar katıldı.

Törende konuşan Kahta Kaymakam Sertel Otcu, amaçlarının ilköğretim okuluna yeni başlayan öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, "Eğitim ve sağlık gelişmişliğin en önemli iki parametresidir. Ülkemiz nüfusunun büyük bölümünü oluşturan okul çağı çocuklarının, toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesinde büyük rolü vardır. Ayrıca, yetişkin insanların diş bakımları için sosyal güvenceden karşılanan diş tedavi masrafları devletimizi yüklü miktarda zarara uğratmaktadır. Biz de buna önlem olarak 'Sağlıklı Bir Nesil' kampanyası başlattık. Küçük yaşta diş sağlığına önem verilmesini ve devletin uğradığını zararı en aza indirmeyi hedefledik. Diş sağlığında verilere bakılırsa ülkemizde diş ve diş eti hastalıkları yüzde 85 sıklıkla görüldüğü kesinleşmiş ve diş bakımsızlığı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmış bulunmaktadır. Bu durum ağız sağlığına yönelik tüm toplumu içine alan eğitici programların hazırlanmasını ve uygulamasını gerekli kılmaktadır" dedi.

Eğitimin, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla istenilen düzeyde değişmeler meydana getirme süreci olduğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan ise, "Eğitim her insan için gerekli ve önemlidir. Eğitimin genel amaçlarından birisi de milletin tüm fertlerini beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe sahip kişiler yetiştirmektir. Kampanyada, Kahta merkez ve köylerindeki ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin tamamını kapsayan tüm öğrencilerin ağız ve diş sağlığını korumak, onlara eğitim yoluyla kalıcı bir alışkanlık kazandırmak amacıyla diş macunu ve diş fırçası dağıtılacak. Öğrencilere eğitim verilerek bilgilendirilecek ve bilinçlendirecek" şeklinde konuştu

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 16:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?