6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Şahin'e TEKEL protestosu

TEKEL İŞÇİLERİNDEN PROTESTO

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, valilik ziyaretinde protesto gösterisi yapan Tekel işçilerine, "Bunlar bağırarak bir yere varamaz, bindikleri dalı kestiklerinin farkında değiller" dedi.

TPAO tesislerinden Valiliğe gecen Mehmet Ali Şahin, tören mangasını selamlarken Tekel işçileri protesto gösterisi yaptı. Protestocu Tekel işçilerinin tören alanına girmesine polis izin vermedi.

Valilik makamına çıkan ve Vali Ramazan Sodan'dan kent ile ilgili bilgiler alan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Tekel işçilerinin protestosu ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Tekel işçilerine ortalama 40 bin TL kıdem tazminatı ödendiğini ve aylık 900 TL maaş verileceğini belirterek, asgari ücrete bu kurumlarda çalışacak çok sayıda işsizin olduğuna dikkat çekti.

Şahin, "Bu hak mıdır?, adalet midir? Asgari ücretle çalışmaya hazır insanlar varken, sen protesto yapacaksın. Bu arkadaşlar bindikleri dalı kestiklerinin farkına varmalılardır. Böyle bağırarak çağırarak bir hak edeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar" dedi.

Mehmet Ali Şahin, milletvekili maaşlarının büyük bir kısmının vatandaşları ağırlamada kullanıldığını ve maaşların yüksek olmadığını dikkat çekti.

Anayasa değişiklik paketinde milletvekilliği dokunulmazlığı noktasında ciddi çalışmaların yapıldığını belirten Şahin, seçim barajının düşürülmesi konusuyla ilgili olarak ta, "Yasa teklifi vermem yasalarla ilgili oylamalara katılmam mümkün değildir. Parlamento isterse barajı düşürebilir. Ben böyle bir takdir kullanamam" şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı daha sonra belediyeye geçti.

TEKEL İŞÇİLERİNDEN PROTESTO
TEKEL İŞÇİLERİNDEN PROTESTO
TEKEL İŞÇİLERİNDEN PROTESTO
TEKEL İŞÇİLERİNDEN PROTESTO
TEKEL İŞÇİLERİNDEN PROTESTO
TEKEL İŞÇİLERİNDEN PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 14:13:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 23:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?