1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sahte diploma operasyonu

Adıyaman'da vatandaşlara sahte lise diploması satan kişiler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri sahte lise diploması doldurarak satan şahıslar olduğu yönünde istihbarı bilgilere ulaşmasının ardından konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde İ.H.S. isimli şahsın Kayalık Mahallesi'ndeki evinde ve A.K. isimli şahsın Yeni Sanayi Mahallesi'ndeki evinde arama yapıldı.

Yapılan aramada 5 adet bilgileri doldurulmuş sahte diploma, 12 adet boş diploma belgesi, 1 adet bilgisayar hard diski, 1 adet yazıcı ve bir adet mühür ele geçirildi. Polis ekipleri diplomalarda isimleri geçen 5 şahıs ve aracılık eden 1 şahsında ifadesine başvurdu. Şahıslardan 5'i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, S.E. isimli şahıs ifade vermediği için göz altına alındı.

Sahte diploma sattığı iddia edilen İ.H.S. isimli şahsın Kahta ilçesinde bir okulda hademelik yaptığı ve diplomaları onun temin ettiği ifade ediliyor. Sahte diplomalardan bu güne kadar piyasaya ne kadar dağıtıldığı araştırılıyor. Şahıslar emniyetteki ifadelerin ardından savcılığa sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nick king IP: 88.254.88.xxx Tarih : 3.07.2009 14:20:53

nasıl böyle şey olur yaaa biz hakkımızla alırken millet para karşılığı alıyor olamaz böyle şey kabul etmiyoruz protesto ediyoruz bunları yapanı cezalansınlar böyle kalamaz bizim 4 yılımız gidiyor lise bitirmek için cezalansınlar hakları............