1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sahte para düğünlerde takı oldu

Adıyaman'da sahte parayı piyasaya sürmek için düğün törenlerinde takı olarak taktıkları öne sürülen 2 şahıs ile bu şahıslara sahte para temin ettiği iddia edilen 1 kişi yakalandı.

İşyerlerine sahte para verdikleri iddiasıyla polis ekipleri tarafından takibe alınan ve düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şahısların düğün törenlerine takı olarak sahte para taktıkları ortaya çıktı.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan petrol istasyonundan 2 kişinin benzin alarak 100 TL sahte para verdikleri öğrenildi. Söz konusu kişilerin daha sonra ise 9 Eylül Caddesi üzerinde bulunan işyerine 100 TL sahte para vererek 2 adet 250'lik kontörü 88 TL'ye alıp, 12 TL para üstü alarak olay yerinden ayrılmaları üzerine, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti.

Polis ekipleri şahısları kent merkezinde üzerlerinde 900 TL sahte para ile birlikte yakaladı. Polis tarafından yapılan araştırmada, şahısların tezgahtan 30 adet kavun aldıkları ve 100 TL verdikleri ve 65 TL para üstü aldıkları, bir düğünde 2 adet 100 TL takı taktıkları ve 160 TL para üstü aldıkları, başka bir düğünde 3 adet sahte 100 TL taktıkları ve 260 TL para üstü aldıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan M.G. ve M.Ç. isimli şahısların ele geçirilen sahte paraları Mersin'de ikamet etmekte olan S.Ö. isimli şahıstan temin ettikleri, piyasaya sürdükleri sahte paralar karşılığı elde ettikleri 540 TL gerçek parayı kapalı zarf içerisine koyarak S.Ö. isimli şahsa otobüsle gönderdikleri tespit edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri de S.Ö. isimli şahsı 1 adet zarf içerisinde toplam 540 TL parayı otobüs şoföründen aldıktan sonra para ile birlikte yakaladı.

Şahıslar emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 14:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?