1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Saime Toptan'a kilim hediye edildi

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Saime Toptan, konferansa katılmak üzere Adıyaman'a geldi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenecek 'Üniversite Gençliği, Engelli Sorunları ve Sivil Toplum' konulu konferansa katılmak üzere Adıyaman'a gelen ÖZEV Başkanı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Saime Toptan, konferans öncesi Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti. Toptan'ı, Vali Sodan ve eşi Ayşe Sodan valilik girişinde karşıladı. Vali Sodan, Saime Toptan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Toptan'ın engelliler için yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.

Toptan ise, ÖZEV ile İçişleri Bakanlığı'nın bir protokol imzaladığını hatırlatarak, "Engellilerin sadece sorunlarını bilmek yetmiyor. Onların sorunlarını bilecek ve çözüm üretecek kişilerin bilgilendirilerek harekete geçirilmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı ile imzaladığımız protokolle illerimizi dolaşarak Sosyal Duyarlılık Projesi'ni hayata geçirmeye çalışıyoruz. Projemizin birkaç ayağı var ve bu ayaklardan bir tanesi üniversitelerimizdir. Üniversitelerimizde ortaöğretim ve gençlerimize sorunlar ve çözümleriyle ilgili bilgiler veriliyor. Geleceğimiz olan gençleri engellilerin sorunları ve sorunların çözümleri konusunda bilgilendirerek, gelecekte sorunsuz bir ülke olsun istiyoruz" dedi.
Vali Sodan, Saime Toptan'a el dokuması kilim ve Nemrut Dağı heykelciliklerinden hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?