1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Şair Hüseyin Korkmaz şiirlerle anıldı

Adıyaman'da Birlik Vakfı'nın kuruluşunda hizmetleri bulunan, Şair Hüseyin Korkmaz şiirlerle anıldı.

Adıyaman Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen şiir gecesinde Şair Hüseyin Korkmaz anıldı. Geceye Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Gaffari İzci, Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Akgün, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hisar salonda Hüseyin Korkmaz anısına düzenlenen şiir gecesinde duygusal anlar yaşandı. Şair Hüseyin Korkmaz'ın arkadaşları ve yakınları, Korkmaz'ın yaşamından kesitler anlattı. Gecede Korkmaz'ın meslektaş şair arkadaşları Bülent Sönmez, Mehmet Atilla Maraş, Mehmet Ragıp Karcı, Metin Önal Mergüşoğlu ve Müsteşir Karakaya şiirleri ile Korkmaz'ı andı.

Gecede müstesna anlar yaşadıklarını dile getiren Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Gaffari İzci, şairlerin şiirleri ile kayıp düşen hayatı bulup katılanlara sunduklarını dile getirdi. İnsanoğlunun acımasızca hayatı tükettiklerini dile getiren İzci, karanlıkların şairler tarafından keşfedileceğini belirterek, "İnsanoğlu hayatı çok kolay harcıyor. İnsanoğlu asla bizi mutluluğa götürmeyecek ihtiraslar uğruna, küçük hesaplar uğruna, bir adım ötesi karanlık yollar uğruna, hayatı en alıcı yerinden durmadan
bıçaklanıyor ve yaralanıyor. Bizler hayatı çaresizce kaybediyoruz. Şairler ve şiirleri unuttuğumuz yanımızı ve insan olduğumuz gerçeğini hatırlatacaktır. İnsanoğlu ufacık hesaplarla koskoca hayatlar zehir etmekten çekinmiyor. Ne zaman memleket insanın yüreğine bir parça umut düşse, bir yerlerde bir şeyler oluyor. Ne zaman insan olmanın gerektiği haklara yaşanacak olsa, bir yerlerde taşlar oynuyor. Oysa biz, tıpkı şairler gibi ruhumuzda memleket insanının, dünya insanına yakışır bir hayat sürmesini istiyoruz. Sendika olarak insan mutluluğunun peşindeyiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 18:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?