6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Salman ateş püskürdü

AESOB'DA YAŞANAN GERGİNLİĞİN ARDINDAN

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Mustafa Salman, Pazar günü yaşanan gerginliğin ardından açıklamalarda bulundu.

AESOB Başkanı Mustafa Salman, mesai günü olmamasına rağmen çilingir yardımı ile oda kapısını açarak içeriye giren ve evrakları inceleyen kayyumlar ve beraberindekilere adeta ateş püskürdü. 3 ay önce yapılan kongrede aday olarak yer alan fakat seçimi 1 oyla kaybeden başkan adayı Ahmet Taş'ın seçimde şaibe bulunduğu gerekçesiyle 3 kez itirazda bulunduğunu dile getiren Başkan Salman, bütün itirazların red edildiğine dair kararı basın mensuplarına gösterdi. Bundan böyle Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği son karara itiraz edilemeyeceğini ifade eden Başkan Salman, hukukun üstünlüğüne ve yargı kararlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini konuşmasına ekledi.

 

"YAŞANAN OLAYLAR ADIYAMAN ESNAFINI TEDİRGİN, KAMUOYUNU İSE MEŞGUL ETMİŞTİR"

Esnafların sıkıntılarını gidermek, sorunlarını çözmek için çalışma rotasının belirlendiğini belirten Başkan Salman, "30.05.2010 tarihinde Adıyaman esnafının teveccühleriyle yeniden seçimleri kazanarak Adıyaman Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına seçildim. Seçim öncesi olduğu gibi yeniden göreve seçildiğim seçim sonrasında da bizlere oy veren veya vermeyen Adıyaman'ın vefakar esnaf ve yöneticilerinin sorunlarını savunmak ve içerisinde bulundukları ekonomik durumları çeşitli platformlarda dile getirmek

üzere yönetim kurulumuzla birlikte çalışma rotamızı belirledik. 30.05.2010 tarihinde yapılan kongrenin ardından ayrı liste ile seçimlere katılan başkan adayı Ahmet Taş, seçimde hiçbir şaibe olmadığı halde bağlı bulunduğu Adıyaman Şoförler ve Otomobilciler Odasına bağlı esnafların sorunlarını takip etmek yerine ısrarla demokratik ortamda yapılan seçimlerin sonucuna Türkiye Cumhuriyeti Adıyaman Merkez İlçe 1. Seçim Kurulu Başkanlığına 31.05.2010 tarihinde itirazda bulunmuştur. Buna rağmen İlçe Seçim Kurulu,

başkan adayı Ahmet Taş'ın itirazının reddine karar vermiştir. Seçim tarihinden bu güne kadar geçen süre zarfında seçim kuruluna verilen itiraz dilekçelerinde Merkez İlçe Seçim Kurulunun bir üst kurulu olan Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulunun kararlarını hiçe sayarak ikinci kez itiraz eden başkan adayı Ahmet Taş'ın bu itirazı red edilmiştir. Buna rağmen seçiminin yeniden yapılması için girişimlerini sürdüren Ahmet Taş ve yönetimi tarafından Yüksek Seçim Kurulu kararı olmasına rağmen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından kayyum atanması durumu Adıyaman esnafını tedirgin, kamuoyunu ise meşgul etmiştir" dedi.

 

Başkan Salman, açıklamasına şöyle devam etti:

"İkinci kez itirazı ret edilen başkan adayı 3'cü kez itiraz girişiminde bulunmuş, bu girişimi de verilen kararla ret edilmiştir. 21.08.2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulunun 628 nolu kararına rağmen mesai gününün dışında ıslak imzası bulunmayan TESK tarafından gönderilen faks ile alel-acele atanan kayyumlar ve beraberindekiler, kanun dışı girişimlerle 29.08.2010 Pazar günü çilingir marifetiyle bina içerisinde kimsenin bulunmadığı bir zamanda cebren kapı kırılarak herhangi bir devir-teslim alınmadan oda

binasına girmişlerdir. İçeriye giren kayyumlar ve beraberindekiler, bina içerisinde bulunan bilgisayarları açmaya çalışarak, 15 bin esnafı ilgilendiren evrakları ve yönetim kurulu karar defterini oda yönetimiyle ilgisi bulunmayan kişilerle beraber keyfi bir biçimde incelemeye çalışmışlardır. Bu durum suç teşkil etmektedir."

 

"AMAÇLARI HİZMET DEĞİL, MAKAMA KURULMAKTIR"

Bu girişimlerin makam sevdası uğruna Salman, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yıllardır esnaf için yapılan hizmetleri göz ardı ederek makam uğruna bunları yapanların amaçları esnafa hizmet etmek değil, makama kurulmaktır. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin hatta sulama birliklerinin başında bulunmalarına rağmen Adıyaman Esnaf Odaları seçimini kaybettikleri halde ısrarla iptal edilmeye çalışılarak, buranında başına geçmek istemeleri Adıyaman esnafı tarafından etik görülmemiş ve şiddetle kınanmıştır."

Yeni oda binasının paylaşılamaz hale geldiğini sözlerine ekleyen Salman, "Yeni hizmet binamız, göreve geldiğimiz günden sonra yaptığımız hizmetlerin başında gelmektedir. Kuytu bir köşeden alınarak esnafa yakışır modern bir yere taşınan ve lüks bir görünümüne kavuşturulan oda binamız bugün paylaşılamaz hale gelmiştir. Bizim amacımız dün olduğu gibi bugünde Adıyaman esnafını kalkındıracak, esnafın ekonomisini güçlendirecek projeler üretmek ve bu projeleri uygulamaya koymaktır. Hizmetlerimizi çekemeyenlere

rağmen çalışmalarımız devam etmekte ve bu çalışmalarda somut adımlar atılmaktadır" diye konuştu.

AESOB Başkanı Mustafa Salman, yaşanan bu üzücü gelişmelerin çalışma şevklerini kırmayacağını sözlerine eklerken, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğüne ve yargı kararlarına herkesin saygılı olması gerekir. Yargı kararları herkes için bağlayıcıdır."

AESOB'DA YAŞANAN GERGİNLİĞİN ARDINDAN
AESOB'DA YAŞANAN GERGİNLİĞİN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:03:05
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 11:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?