6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Salman suç işlemiştir!

AESOB BAŞKAN ADAYI TAŞ:

Geçen aylarda kongresi gergin bir ortamda yapılan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) seçimlerinin ardından Başkan Mustafa Salman ve başkan adayı Ahmet Taş arasında yaşanan gerginlik bir türlü son bulmuyor.

Adeta yargı kararları savaşına dönen AESOB seçimleri, mevcut Başkan Mustafa Salman'ın yaptığı açıklamayla tam duruldu denilirken, bu defa başkan adayı Ahmet Taş'tan bir açıklama geldi. Salman'ın bir önceki gün yaptığı açıklamalara cevap veren Taş, "Seçimler sonucunda yasaların bana tanıdığı hakkı kullandım. Bu itirazların il seçim kurulu ilçe seçim kurulu ve Yüksek Seçim Kurulunda görüşüldü ve itirazlarımda haklı bulundum. Adıyaman İl Seçim Kurulu verdiği kararın kesin olduğu ve itiraz yolunun da kapalı olduğu ve Yüksek Seçim Kurulu kararının ise usul ve yasaya uygun olmadığını ve seçimin 19 Eylül 2010 tarihinde yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine TESK tarafından atanan kayyumlar göreve başlamak üzere binaya gidince Mustafa Salman ve adamlarının tepkisiyle karşılanmış bunun üzerine de Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile güvenlik görevlilerince gidilmiş ve görev devralınmıştır" dedi.

Başkan Salman tarafından kamuoyuna kapının cebren açıldığına dair yaptığı açıklamalara ise Taş şöyle cevap verdi:"TESK Teftiş Kurulu başkanlığının aldığı karar gereği gelen müfettiş hizmet binasında inceleme yapmak istediğini Mustafa Salman'a bildirmiş ancak Mustafa Salman denetimi kabul etmediğini belirterek, binayı da açmamıştır. Bunun üzerine kurul üyeleri polisin bilgisi dahilinde hizmet binasını çilingir marifetiyle açtırmıştır. Kaldı ki müfettiş esnaf dosyalarını değil odanın işlemlerinin yasaya uygun olup olmadığını incelemiştir. Mustafa Salman binanın kapısını müfettişe açmayarak suç işlemiştir."

Şu an hukuki anlamda Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin seçimi konusunda iki karar bulunduğunu anlatan

Taş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu kararlardan birincisi kesinleşen il seçim kurulu kararı. 19 Eylül 2010 tarihinde seçim yapılacağına dair kararı halen yürürlüktedir ve geçerlidir. İkinci karar Yüksek Seçim Kurulunun verdiği karardır. Odamızla ilgili son kararı Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu verecektir. Yüksek Seçim Kurulu bir üst mahkeme değildir. Kamuoyuna durumun böyle yansıtılması doğru değildir."

Başkan Salman'ın koltuğunu kaybedecek olmanın tedirginliğini yaşadığını ileri süren Taş, sözlerini şöyle tamamladı. "Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu'nun henüz kararını vermeden Mustafa Salman'ın açıklama yapmasını kamuoyunu ve esnafı yalan yanlış beyanlarla yönlendirmesi koltuğunu kaybedeceğinin endişesini taşımasındandır."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 17:32:01
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 19:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?