6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Şampiyondan valiye ziyaret

DÜNYA ŞAMPİYONU VALİ SODAN'I ZİYARET ETTİ

Kickboks ve Muay Thai'de Türkiye, Dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Adıyamanlı Mersin Bölgesi sporcularından Ali Aklayış, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti.

Amatör müsabakalarda 250 maç 240 galibiyet 10 mağlubiyeti bulunan Adıyamanlı Ali Alkayış, Fransa'nın Paris kentinde düzenlenecek olan 8'li turnuva öncesinde destek arayışlarına başladı. İlk olarak Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret eden Alkayış, 20 profesyonel maçta 20 galibiyeti alırken, galibiyetlerinden 14'ünü nakavtla elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Kickboks Adıyaman İl Temsilcisi Haluk Erdoğan, Türkiye Muhtarlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Sait Akbaş ile birlikte

ziyareti gerçekleştiren Alkayış, Vali Sodan'dan destek istedi.

Vali Sodan'a kazandığı kemerleri gösteren Dünya Şampiyonu Ali Alkayış, Adıyaman'da kendi seyircisi önünde bir müsabaka yapmak istediğini ve bu isteğini özellikle Nemrut Dağında gerçekleştirmeyi düşündüğünü söyledi. Alkayış ayrıca, Fransa'da düzenlenecek olan yarışma için desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. 2000 yılında spora başladığını kaydeden Aklayış,"Ulusal arenalarda Adıyaman'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Bundan sonra da daha iyi yerlere gelmek için var gücümle çalışacağım. Bu konuda

ilimizdeki işadamlarından, sivil toplum kuruluşlarından, sayın valimizden ve belediye başkanımızda destek bekliyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Üniversitesi ile görüşüp gerekli destek arayışlarına başlayacağını dile getirdi. Şampiyona başarılar dileyen Vali Sodan, "Ali Alkayış'ın Adıyaman'da bir müsabaka yapması ilimiz açısından oldukça önemli olacaktır. Özellikle kentimizin tanıtımının yapılacağı müsabaka için umarım gerekli desteği buluruz" diye konuştu.

Şampiyonun valilik ziyaretinin ardından Adıyaman Üniversitesini ve Adıyaman Belediyesini ziyaret edeceği öğrenildi.

DÜNYA ŞAMPİYONU VALİ SODAN'I ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 17:27:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 19:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?