2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Samsat'a mısır paketleme makinesi

Samsat ilçesinde silajlık mısır paketleme makinesi hizmete sunuldu.

Vakumlu silaj makinesinin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, klasik usulde yapılan silaja oranla makine ile yapılan silajın daha hijyenik, kolay ve kaliteli olduğunu belirterek, çiftçilerin bu tür çalışmaları örnek alarak modern tarım ve hayvancılık yapmaları gerektiğini söyledi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sırrı Öztürk ise, vakumlu silajda fire oranının yüzde 25'ten yüzde sıfıra indiğini ifade etti. Öztürk, "Dünya piyasasında diğer gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmemiz için üretim maliyetlerinin düşürülmesi sağlanmalıdır. Adıyaman'da kaba yem olarak yoğun saman kullanılmaktadır. Ancak, saman sadece dolgu maddesi olduğundan hayvanlara hiçbir faydası yoktur. Mutlaka silaj yapımı ve kullanımı yaygınlaştırılmalıdır" dedi.

Kırsal Kalkınma Programı çerçevesinde Damızlık Süt Birliği'nin hizmete sunduğu makinenin silaj yapımı ve kullanımında önemli bir boşluğu dolduracağını dile getiren Tarım İl Müdürü Erdal Özer de, tarım aletleri alım ve kullanımının Tarım Bakanlığı'nca desteklendiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?